x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Fenomenele enigmatice ale naturii. Luminile din Hessdalen (VIDEO)

Fenomenele enigmatice ale naturii. Luminile din Hessdalen (VIDEO)

08 Noi 2016   •   09:34
Fenomenele enigmatice ale naturii. Luminile din Hessdalen (VIDEO)

Un  fenomen ciudat al naturii, pentru care nu s-au găsit explicaţii plauzibile este reprezentat de globurile stranii de lumină ce apar deasupra văii Hessdalen din Norvegia.

Fenomenul bizar constă în apariţia unor sfere strălucitoare, având culoarea albă, galbenă sau verde, ce pot fi de mărimea unor maşini. Aceste lumini ciudate fie plutesc lent pe cer, rezistand pana la doua ore, fie se aprind şi se sting sau „zboară” foarte rapid, dispărând în câteva secunde.

Cunoscut încă din anul 1940, când a fost raportată pentru prima dată apariţia acestor lumini neobişnuite, fenomenul continuă să uimească şi să stârnească controverse. Vârful activităţii s-a înregistrat în perioada decembrie 1981- iulie 1984, timp în care s-au semnalat între 15 şi 20 de rapoarte săptămânal. În prezent frecvenţa acestor lumini a scăzut, acestea făcându-şi apariţia de 15-20 de ori pe an.

Deşi nu există o precizie a frecvenţei acestor lumini, fenomenul atrage turişti, dornici de a fi martorii acestui fenomen ciudat şi unic. „Am simţit cu toţii că ceva sau cineva ne observă, că era deasupra noastră. Când am privit, erau acele lumini verzi, care clipeau. S-au mişcat 5-10 secunde pe deasupra capetelor noastre, iar apoi au dispărut brusc”, sunt mărturiile celor care au trăit experienţa acestui fenomen.

Chiar dacă nu s-a putut stabili cu exactitate originea acestor lumini, oamenii de ştiintă au înaintat o serie de ipoteze şi de explicaţii care să clarifice acest fenomen.

.....................

Citește mai departe și urmărește VIDEO

×