x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Internetul, anticipat de Arthur C. Clarke cu 20 de ani înainte să apară. Vezi previziunile futurologului privitor la viitorul omenirii (VIDEO)

Internetul, anticipat de Arthur C. Clarke cu 20 de ani înainte să apară. Vezi previziunile futurologului privitor la viitorul omenirii (VIDEO)

30 Mar 2012   •   08:35
Internetul, anticipat de Arthur C. Clarke cu 20 de ani înainte să apară. Vezi previziunile futurologului privitor la viitorul omenirii (VIDEO)

Arthur C.Clarke, una dintre legendele literaturii de scince fiction, inventator si futurolog britanic, a anticipat dezvoltarea internetului cu 20 de ani inainte ca acesta sa apara. Clarke a acordat, in 1974, un interviu pentru ABC in care a vorbit despre faptul ca, in 2001, oamenii vor putea sa comunice intre ei prin intermediul unor calculatoare conectate la o retea care se va intinde in intreaga lume.

In 1974, futurologul britanic i-a povestit reporterului ABC ca, peste 20 de ani, vom putea, printre altele, sa ne platim facturile la banca de la distanta, sa vorbim cu prietenii si sa facem rezervari la teatru prin intermediul calculatoarelor, scrie gadgetreport.ro. "Oamenii de afaceri vor putea locui oriunde pe glob pentru ca, datorita acestei retele, isi vor putea coordona afacerile de oriunde. Va fi un lucru minunat pentru ca nu vei mai fi nevoit sa stai blocat intr-un oras anume", declara in 1974 Arthur C.Clarke.



Arthur Charles Clarke (1917-2008) este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori de SF din lume. Opera sa de referinta este romanul "Odiseea spatial 2001", scrisa pe baza scenariului filmului cu acelasi titlu impreuna cu regizorul american Stanley Kubrick.

Internetul, in forma pe care o folosim in prezent, a fost inventat in 1993 de Tim Berners-Lee.

Publicatia online Pravda.ru a facut o sinteza a previziunilor facute de Clarke privitor la viitorul omenirii:

2004: Apare primul om clonat

2009: Un oras dintr-o taraa in curs de dezvoltare va fi distrus din cauza unei proceduri de rutina cu o bomba nucleara. Dezbaterile ONU vor determina eliminarea tuturor armelor nucleare din lume

2014: Un hotel spatial va fi construit pe orbita Pamantului

2016: Toate monedele din lume vor fi abolite. Unitatea de schimb va deveni energia electrica

2021: Omul va ateriza pe Marte, fapt insotit de unele surprize amuzante

2023: Dinozauri clonati vor aparea din ADN generat de computere

2024: Oamenii de stiinta vor identifica semnale ultrarosii venite din centrul galaxiei. Totusi, vor esua in incercarea de a le decripta

2025: Cercetarile neurochirurgicale vor permite oamenilor de stiinta sa descopere toate misterele legate de organismlele vii

2057: Va avea loc un festival care va comemora cea de-a 100 aniversare a epocii spatiale (care a inceput cand URSS a lansat primul satelit construit de om)

2061: Cometa Halley se va intoarce

2095: Vor fi proiectate vehicole spatiale capabile sa zboare cu viteza luminii

2100: Istoria va reincepe…

×