x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Inventatorul fermoarului, marcat de Google la 132 de ani de la nastere

Inventatorul fermoarului, marcat de Google la 132 de ani de la nastere

24 Apr 2012   •   09:18
Inventatorul fermoarului, marcat de Google la 132 de ani de la nastere
Google marcheaza, cu un design special al paginii motorului de cautare, 132 de ani de la nasterea inginerului american de origine suedeza Gideon Sundback (nascut Otto Fredrik), considerat inventatorul fermoarului modern. La deschiderea paginii google, se afiseaza un fermoar pe toata lungimea ecranului. Daca faceti 'click!' pe fermoar, acesta se va desface, afisand rezultatele cautarii dupa cuvintele 'gideon sundback'.
In timpul Primului Razboi Mondial, fermoarul lui Sundback a fost folosit mai ales la costumele de zbor si la inchiderea chimirelor.
De fapt, fermoarul a fost inventat inca din 1851, cand Elias Howe a patentat 'An automatic, continuos, clothing closure' ('Inchizatorul de haine automatic si continuu'), dar fara a-si perfecta si pune in practica ideea.
Ulterior (1891 si 1913), americanul Whitcomb Judson a pus la punct, treptat, un fermoar care, spre deosebire de cel al lui Howe, se inchidea mai bine. Judson a ajuns la inventie cautand o solutie pentru inlocuirea sireturilor de la pantofi, nu pentru cea a nasturilor de la pantaloni, bluze, geci etc.

×
Subiecte în articol: inventator fermoar google