x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Meteorit în Baltică?

Meteorit în Baltică?

17 Ian 2009   •   00:00

O lumină misterioasă a fost văzută zilele trecută pe cerul mai multor oraşe din nordul Germaniei, Danemarca şi sudul Suediei.



În noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mulţi martori oculari din zona Mării Baltice au raportat la poliţie că au observat un fel de fulger de culoare albastru-verzui, însoţit de un zgomot asurzitor. "A fost un fulger scurt şi am simţit presiune în piept", spune un martor ocular din oraşul german Rostock.

Potrivit paginii online Der Spiegel, care publică patru imagini luate de un amator, sunt luate în consideraţie mai multe ipoteze – multe dintre ele vorbesc despre existenţa unui meteorit, care ar fi căzut pe Terra. Un purtător de cuvânt al Centrului Aerospaţial din Germania a declarat presei că ipoteza existenţei unui meteorit este cât se poate de reală ­ "Cel puţin acest lucru explică valul de şoc şi zgomotul asurzitor". Un responsabil de la serviciul de meteorologie de pe insula Hiddensee susţine ideea oficialului de la Centrul Aerospaţial: "Cu siguranţă nu a fost vorba de un fenomen meteorologic. A fost ceva astronomic". Potrivit experţilor, meteoritul ar fi căzut în Marea Baltică, nu departe de oraşul-port Rostock.

×
Subiecte în articol: exclusiv online