x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Misiunea robotului Spirit pe Marte, în mai puţin de trei minute (VIDEO)

Misiunea robotului Spirit pe Marte, în mai puţin de trei minute (VIDEO)

21 Noi 2011   •   08:20
Misiunea robotului Spirit pe Marte, în mai puţin de trei minute (VIDEO)

Robotul explorator Spirit s-a aflat pe Marte timp de cinci ani, trei luni si 27 de zile, pana cand s-a impotmolit in sol. Misiunea sa a fost ilustrata intr-un video care contine aproximativ 3.500 de imagini realizate cu aparatura foto cu care robotul a fost echipat, scrie Daily Mail.

Spirit s-a aflat pe solul martian din ianuarie 2004 pana in aprilie 2009, video-ul care are mai putin de trei minute fiind o privire de ansamblu asupra misiunii.

De-a lungul calatoriei sale, Spirit a studiat numeroase pietre, el aflandu-se in zona craterului Gusev. Una dintre cele mai mari reusite a lui Spirit a fost descoperirea faptului ca, in trecut, aceasta zona a fost un imens lac.

Anul acesta, in ciuda eforturilor inginerilor NASA, robotul explorator Spirit nu a putut fi salvat si a ramas impotmolit pe Marte. In 25 mai 2011, NASA a renuntat la incercarile de a contacta robotul.

Cand a ajuns pe suprafata planetei Marte, misiunea lui Spirit trebuia sa dureze doar trei luni. Dupa ce si-a executat toate sarcinile programate, robotul a indeplinit si alte misiuni, reusind sa functioneze timp de aproape sase ani.

Geamanul sau, Opportunity, sosit pe Planeta Rosie trei saptamani mai tarziu, continua sa fie activ si in prezent.

×
Subiecte în articol: marte misiune spirit robot planeta rosie