x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă NASA a selectat 30 de concepte inovatoare pentru explorarea spaţială

NASA a selectat 30 de concepte inovatoare pentru explorarea spaţială

de Agerpres    |    09 Aug 2011   •   10:08

NASA a selectat treizeci de propuneri vizionare care ar putea revolutiona explorarea spatiala, proiectele prezentand diverse tehnici de deturnare a reziduurilor orbitale periculoase sau noi sisteme de propulsie, a anuntat luni agentia spatiala americana citata de AFP.

'Aceste concepte inovatoare au potentialul de a se concretiza in sisteme de care NASA are nevoie pentru imbunatatirea executarii actualelor misiuni spatiale', a precizat intr-un comunicat Bobby Braun, directorul acestui program.

Aceste concepte vor putea, de asemenea, 'genera progrese tehnologice necesare pentru buna desfasurarea a viitoarelor misiuni spatiale', a adaugat acesta.

Fiecare proiect selectat va primi aproximativ 100.000 de dolari pe durata unui an, a precizat agentia.
In afara de propunerile de deturnare a reziduurilor orbitale si de sisteme de propulsie, proiectele selectate de NASA contin, printre alte, si crearea unui scafandru spatial cu un sistem de stabilizare pentru facilitarea activitatii astronautilor in conditii de microgravitate.

Acest program denumit 'Nasa Institute for Advanced Concepts' /NIAC/ a fost creat in 1998 si a functionat pana in 2007, cand a fost intrerupt timp de aproape trei ani.

In 2008, Congresul a cerut Consiliului National de Cercetare (National Research Council), care face parte din Academia americana de stiinte, sa evalueze eficienta acestui program. In 2009, NASA a reinclus NIAC in bugetul pe 2011.

×
Subiecte în articol: nasa explorare spatiala