x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net ZOOM

Net ZOOM

06 Dec 2007   •   00:00

http://www.biology.ualberta.ca/facilities/multimedia/index.php

Departamentul de Biologie al Facultăţii de Ştiinţă din cadrul Universităţii din Alberta propune un site interactiv cu scop educaţional, cu ajutorul căruia studenţii pot rezolva teste din domeniul botanicii intr-un mod interactiv. Ei pot vizualiza fotografiile şi animaţiile online sau le pot arhiva pe computer pentru a le accesa atunci cănd vor avea nevoie. Recomandat pasionaţilor in domeniu.

http://www.wsu.edu/DrUniverse

"Ai intrebări? Intreabă-l pe Dr Universe… cea mai curioasă pisică din lume!" Un site perfect pentru intrebările celor mici, cu o interfaţă colorată, ce ii va captiva cu siguranţă. "Intrebări recente", "Intrebarea zilei", "Marile intrebări" şi "Găseşte intrebarea" sunt căteva din categoriile in care copiii pot posta intrebări despre lucrurile pe care nu le cunosc. Dr Universe le propune puştilor şi un puzzle sau link-uri către alte site-uri interesante.

http://www.itsnature.org

Un site plin de resurse interesante şi de elemente privind natura, care te informează despre cum merg lucrurile in acest domeniu şi iţi prezintă fotografii superbe şi filmuleţe cu diferite vieţuitoare. Descoperă ce animale sunt pe cale de dispariţie sau care sunt cele care au dispărut deja cu ajutorul acestui site, care te poate informa despre tot ceea ce ţi-ai dorit vreodată să afli. Aici poţi citi chiar şi despre viaţa animalelor ce au rămas in istoria televiziunii. Ai la dispoziţie categorii precum animale simpatice, minuni naturale, in copaci, pe gheaţă, sub apă, pe pămănt, in aer sau creaturi legendare.

http://dvice.com

Un blog pe care autorul postează ultimele ştiri, insoţite de fotografii explicative şi filmuleţe atractive, in materie de tehnologii revoluţionare, gadget-uri surprinzătoare şi dispozitive care sunt livrate parcă din altă lume. Roboţi casnici, ceasuri care "fac să treacă timpul precum inorogii din vise" şi maşinuţe alimentate de energie solară sunt numai căteva exemple.

http://www.scienceandyou.org/outside/kidinfo.html

O colecţie de link-uri ce le propune copiilor să descopere informaţii ce ii ajută să contureze lumea invenţiilor. Aici poţi citi despre patente mai mult sau mai puţin ciudate, despre istoria invenţiilor de-a lungul secolelor şi despre cei care au avut ideile măreţe ce au dat omenirii obiecte nemaiintălnite in vremurile lor, de la Leonardo Da Vinci pănă la istoria jucăriilor.

http://strangeplants.com

O lume a plantelor ciudate, plante care nu seamănă deloc cu ceea ce regăsim in obişnuitele ghivece din casele oamenilor, nici măcar cu cele din grădini. Autorul site-ului expune aici fotografii cu plante rare, provenite din diferite incrucişări şi din hibrizi crescuţi şi ingrijiţi de el. Acesta oferă explicaţii despre cum a ajuns la descoperirea acestor organisme sau cum le-a creat medii propice pentru dezvoltare.Tot pe site există şi o secţiune unde sunt expuse plantele scoase la vănzare. Bine de ştiut, dacă vă doriţi o redecorare neobişnuită.

http://www.wiley.com/legacy/college/boyer/0470003790

Un site ce propune o serie de animaţii interactive privind procesele biochimice precum aminoacizii, transportul celular, clonare, structuri celulare etc. Scopul principal este cel de a fixa in memoria utilizatorului conceptul vizual al acestor procese complexe. O parte dintre animaţii se bazează pe umorul şi capacitatea studenţilor de a invăţa cu ajutorul metodelor inovative.

http://school.discoveryeducation.com/schooladventures/universe

Insoţeşte-i in călătoriile printre stele pe oamenii de ştiinţă mai mult sau mai puţini celebri, care erau pasionaţi de privitul şi studiatul cerului şi citeşte poveştile a zece astronomi precum Nicolaus Copernicus, Isaac Newton sau Edwin Hubble, care au contribuit la completarea cunoştiinţelor despre Univers. Descoperă galaxii neobişnuite, de la Gemenii Siamezi pănă la Sombrero, studiază galaxii din trecut şi află care sunt cele mai apropiate de Sistemul Solar. Apoi te poţi distra construind cuvinte incrucişate, puzzle-uri, criptograme şi alte joculeţe cu tematica pe care o alegi sau le poţi oferi copilului tău, deoarece constituie un bun instrument pentru studiu.

×
Subiecte în articol: zoom pe net