x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

10 Apr 2008   •   00:00

http://www.geographyatthemovies.co.uk/index.html

 

&

http://www.geographyatthemovies.co.uk/index.html

 

 

 

Construit pentru a fi o resursă de imagini pe care profesorii de geografie să le utilizeze ca material didactic, site-ul prezintă filmuleţe educative structurate pe diverse categorii, de la agricultură, mediu şi încălzire globală pînă la rîuri, pietre şi aşezări. Filmuleţele pot fi downloadate pe calculator sau vizionate direct în pagina web. La sfîrşit există o serie de link-uri care duc către alte site-uri din domeniu, deopotrivă la fel de interesante.

 

 

http://www.lizardpoint.com/fun/geoquiz/

 

 

Un site care îţi propune să îţi testezi cunoştinţele generale de geografie. Ce-i drept, nu acoperă toate subdomeniile acestei ştiinţe, are întrebări doar despre oceane, continente, ţări, capitale şi oraşe. Dacă te gîndeşti că e prea puţin ar trebui să faci o încercare pentru a vedea cît de bine îţi aminteşti lecţiile predate în şcoala generală sau liceu. Poţi să răspunzi la întrebări generale despre arii mai largi, aşa cum ar fi continentele sau întregul glob pămîntesc, dar structura site-ului îţi permite să abordezi şi întrebări pe regiuni restrînse, aşa cum ar fi doar o ţară sau numai o provincie a unui stat.

 

 

http://www.funbrain.com/where/index.html

 

 

“Jocul în care mintea este harta ta”. Cîte dintre statele lumii ai idee unde se află? Ştii să identifici ţara dacă îţi spun capitala? Dar dacă doar îţi arăt pe hartă unde se află? Site-ul îţi oferă mai multe hărţi, grade diferite de dificultate şi opţiunea de a concura cu un prieten pentru a vedea cît de bine stai la capitolul statele şi capitalele lumii.

 

 

http://www.gamedesign.jp/flash/worldmap/worldmap.html

 

 

Cît de bine le cunoşti, cît de uşor le localizezi şi cît de repede le asociezi cu numele? Un site tot de testare a culturii geografice generale, dar de data aceasta contratimp şi cu întrebări care au un grad de dificultate ridicat, chiar dacă e vorba numai despre recunoaşterea unor state pe hartă. O provocare atît pentru cei mai mici, cît şi pentru cei mai mari.

 

 

http://library.thinkquest.org/17457/english.html

 

 

Totul despre vulcani, pe înţelesul celor mici. Cum s-au format, ce sînt plăcile tectonice, cum interacţionează ele, cum arată interiorul unui vulcan şi de cîte tipuri sunt aceştia, toate aceste întrebări îşi găsesc răspunsul aici. În plus, există o serie de activităţi amuzante şi educative în urma cărora copiii să reţină toate aceste informaţii. Galeria foto cu vulcanii din întreaga lume îi va fascina cu siguranţă, iar

link-urile către alte site-uri din acelaşi domeniu îi vor ţine, într-adevăr, în faţa calculatorului, dar vor învăţa fără prea mult efort despre acest subdomeniu al geografiei fizice.

 

 

http://www.eduplace.com/geonet/

 

Destinat celor mici, site-ul le propune teste amuzante de cultură generală. Partea bună este că şi atunci cînd nu ştiu răspunsul li se oferă varianta corectă însoţită de informaţii suplimentare, pentru ca ei să poată învăţa în timp ce se joacă. Interfaţa site-ului este simplă, dar de aşa natură construită încît să îi atragă pe copii, ei pornind astfel într-o călătorie prin lume împreună cu un castor care “le ştie pe toate”.

 

 

http://www.geography-site.co.uk/

 

 

Geography-site este o sursă completă de informaţii atît pentru cei pasionaţi de acest domeniu, cît şi pentru cei care vor să îşi completeze cunoştinţele de cultură generală. Aici găseşti informaţii bine structurate despre geografie fizică, geografie politică, mediul înconjurător sau încălzirea globală şi, nu în ultimul rînd, poţi consulta o galerie impresionantă de imagini.

 

 

http://www.mbgnet.net/index.html

 

 

“Cum e acolo unde locuieşti?” Un site care îi oferă copilului tău posibilitatea să compare diferitele zone climatice ale lumii, pentru a afla care sunt particularităţile fiecărei astfel de regiuni, precum pădurea tropicală, taigaua, tundra sau deşertul. Astfel va reţine ce animale şi plante sunt specifice fiecărei zone. Apoi poate face o comparaţie între ecosisteme de apă dulce pentru a afla că acelea din rîuri sunt diferite de acelea din lacuri şi cele marine,  care la rîndul lor sunt, de exemplu, din ape tropicale sau din regiuni cu climă oceanică temperată.

×
Subiecte în articol: zoom pe net