x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net Zoom

Net Zoom

14 Iun 2008   •   00:00

http://www.enchantedlearning.com/themes/ocean.shtml: Un site preponderent pentru cei mici. Aici găsiţi o serie de jocuri şi activităţi interactive avînd ca temă mările şi oceanele lumii.

http://www.enchantedlearning.com/themes/ocean.shtml
Un site preponderent pentru cei mici. Aici găsiţi o serie de jocuri şi activităţi interactive avînd ca temă mările şi oceanele lumii. Aveţi, totodată, posibilitatea să învăţaţi despre viaţa din adîncuri, asimilînd informaţiile în timp ce construiţi diverse animale din hîrtie. Aveţi chiar parte de lecţii de desen propuse de autori sau puteţi rezolva teste de cultură generală.


http://www.seasky.org/marine-life.html

Două călătorii, una printre coralii care cresc în zona de mică adîncime a oceanelor, iar cea de-a doua printre “monştrii” din adîncuri, îţi oferă autorii site-ului. Descoperă viaţa moluştelor, a crustaceelor şi a nenumăratelor specii de peşti care trăiesc printre recife şi află informaţii complexe despre diverse creaturi bizare din ocean, care trăiesc numai în locuri niciodată atinse de lumină.
 

http://www.dolphins-world.com/
Totul cu, despre şi pentru delfini. Altfel spus, aici găseşti toate informaţiile legate de lumea acestor mamifere subacvatice. Specii de delfini, inteligenţă, viaţă, interacţiunea cu oamenii sau cu animale din mediul lor – site-ul este o colecţie impresionantă de informaţii, atît pentru cei mici, cît şi pentru cei mari. Categoria “Delfini pentru copii” propune prichindeilor cîteva aplicaţii practice, precum puzzle-uri, desene sau pagini de colorat, create pentru ca aceştia să înveţe în timp ce se joacă.
 

http://greenpack.rec.org/seas_and_oceans/index.shtml
Autorii site-ului trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte importanţa protejării mării şi a oceanelor, explicînd detaliat care este rolul apei în menţinerea echilibrului natural al Pămîntului. Află cîteva lucruri despre impactul uman asupra acestui mediu şi care sînt cele mai potrivite metode de protecţie; citeşte despre relaţia şi interactivitatea din sistemul ocean-atmosferă. Informează-te despre ce ar trebui să facem fiecare dintre noi pentru a contribui la combate­rea contaminării apelor. După ce ai citit tot despre ape, poţi să treci la “meniul” principal, care acope­ră restul domeniilor vizate de ecologişti.
 

http://www.cyberegypt.com/redsea/introduc.htm
Acest site îţi oferă posibilitatea să citeşti despre viaţa din apele Mării Roşii, toate informaţiile fiind însoţite de fotografii. Află prin ce se evidenţiază această întindere de apă, care sînt caracteristicile ei, despre animalele periculoase care trăiesc aici sau ce tipuri de corali poţi regăsi şi, nu în ultimul rînd, informează-te despre ceea ce înseamnă fotografia subacvatică.


http://marinebio.org/
Ce este biodiversitatea? De ce prezintă ea importanţă şi cum poate fi protejată? Acestea sînt numai cîteva dintre întrebările care îşi găsesc răspunsul pe marinebio.org, alături de nenumărate alte detalii. Află cum te poţi implica în proiecte ecologice, explorează adîncurile cu ajutorul fotografiilor şi, de ce nu?, vezi care sînt cerinţele unui post în domeniul biologiei marine.
 

http://www.bbc.co.uk/nature/blueplanet/
Un alt site din categoria oferită de BBC pentru copii, care tratează problemele legate de mediul marin. Cei mici vor fi prinşi de testele interactive şi de prezentările din interfaţa atractivă, fără a-şi da seama că, de fapt, nu fac altceva decît să înveţe despre o serie întreagă de peşti şi despre habitatul acestora. În plus, aici puteţi găsi o colecţie amplă de articole din presa internaţională despre ultimele noutăţi în acest domeniu.
 

http://www.onr.navy.mil/Focus/ocean/life/default.htm
Informaţii oferite de profesionişti privind oceanografia. Citeşte date care acoperă regiunile oceanice şi caracteristici ale curenţilor de coastă sau ale valu­rilor; descoperă habitatele şi viaţa din aceste ape şi, nu în ultimul rînd, informează-te cu privire la vasele utilizate în cercetare. Toate acestea sînt însoţite la fiecare pas de întrebări interactive pentru a-ţi testa cunoştinţele şi a fixa informaţia. Autorii îţi propun totodată o listă cu linkuri, care fac legătura cu alte site-uri din aceeaşi categorie, iar dacă vrei să te amuzi puţin, poţi încerca unul dintre cele trei experimente cu apă sărată.

×
Subiecte în articol: zoom pe net