x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă News

News

de Radu Popa    |    10 Ian 2008   •   00:00

Potrivit unui studiu efectuat asupra macacilor, consi­de­raţi “rude înde­păr­tate” ale oameni­lor, cercetătorii au constatat că masculii “plătesc” pentru un act sexual folosind gesturile tandre drept “mo­ne­dă de plată”.

FERICIREA, CHEIA SĂNĂ­TĂ­ŢII. O persoană fericită are toate şan­sele de a se bucura de o stare de sănă­tate bună. În urma unui stu­diu întreprins asupra unui grup de 3.000 de britanici sănătoşi, condus de dr. An­drew Steptoe de la Universitatea din Londra, cercetătorii au constatat că persoanele stresate sau cele pe­si­miste înregistrau concentraţii crescute de cortizol, un hormon legat de starea de stres, a că­rui creştere poa­te contribui, printre altele, la mă­rirea tensiunii arteriale, apariţia obe­zităţii sau afectarea sistemului imunitar. Oamenii de ştiinţă consi­deră că inflamaţiile croni­ce con­­tri­buie la prelungirea bolilor, pu­tând du­ce la apariţia maladiilor cardiace şi a cancerului. Ei au consta­tat că oamenii fericiţi au şanse mai mari de a fi mai sănătoşi decât cei stresaţi, iri­taţi sau pesimişti. Se pare că fericirea poate conduce la adoptarea unui stil de viaţă mai să­nă­tos, sa­van­ţii cercetând le­găturile dintre stă­rile pozitive şi să­nă­tate. Re­zultatele recentelor cercetări par le­gate de răspunsurile biologice ale organismului cu rol în protecţia sănătăţii.

 

 

CIMPANZEII “PLĂTESC” PENTRU SEX. Se spune că vinderea unor favoruri sexuale reprezintă cea mai veche meserie din lume, dar se pa­re că “meseria respectivă” a apărut cu mult timp înainte de apariţia oa­me­nilor pe Terra. Potrivit unui studiu efectuat asupra macacilor, consi­de­raţi “rude înde­păr­tate” ale oameni­lor, cercetătorii au constatat că masculii “plătesc” pentru un act sexual folosind gesturile tandre drept “mo­ne­dă de plată”. Mi­chael Gumert, de la Universitata Teh­nologică din Nanyang, Singapo­re, a ajuns la ­concluzia respectivă în urma unui studiu efectuat timp de 20 de luni asupra unui grup de 50 de macaci cu coadă lun­gă din Kaslimantan ­Tengah, Indonezia. (R.P.)

×
Subiecte în articol: mistere ştiinţă