x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă News mistere

News mistere

14 Mar 2008   •   00:00

Părul – hartă. Poliţiştii crimina­lişti au găsit o nouă metodă pentru descoperirea autorilor unor crime. Apa consumată lasă “urme” în propriul păr, putând duce la identifica­rea şi arestarea suspecţilor.

Părul – hartă. Poliţiştii crimina­lişti au găsit o nouă metodă pentru descoperirea autorilor unor crime. Apa consumată lasă “urme” în propriul păr, putând duce la identifica­rea şi arestarea suspecţilor. Cer­ce-tă­torii Universităţii Utah au depistat pre­zenţa unor izotopi ai hidrogenului şi oxigenului în apa potabilă din di­fe­ri­te regiuni ale SUA. Elementele res­pective sunt încorporate în structura firelor de păr şi rămân în compoziţia lor, chiar dacă acestea îşi continuă creşterea. Analiza firelor de păr şi depistarea izotopilor men­ţionaţi poate releva locurile în care o persoană a trăit sau traseul pe care s-a deplasat în ultima vreme, permi­ţând poliţiştilor depistarea rău­fă­cătorilor.

 

Teleportare funcţională. Potrivit unor zvonuri provenite din cercurile puterii, guvernul SUA ar dispune în prezent de tehnologii avan­sa­te şi de camere specializate în in­te­riorul cărora oamenii pot fi teleportaţi la mari distanţe aproape instantaneu. În 2004, în cadrul unui raport întocmit de US Air Force, cerce­tă­to­rul Eric W. Davis a analizat posibili­tă­ţile fiin­ţe­l­or umane de a se tele­por­ta ape­lând la legile clasice ale fi­zi­cii, fără a se folosi la tehnologii ex­ter­ne. Teleportar­ea efectuată cu ajuto­rul unor procedee netehnolo­gice a fost semna­la­tă de­se­ori de-a lungul istoriei, in­clu­siv în câteva povestiri biblice. În unele ca­zuri, teleportarea nu a fost planifica­tă în prealabil, su­bi­ecţii ajun­gând aproa­pe instantaneu în locaţii complet diferite. Fizicie­nii au des­co­perit că, în anumite con­diţii, cu cât pătrund mai adânc în nivelurile subatomice şi cuantice din realitatea încon­ju­ră­toa­re, cu atât mai posibilă pare ideea teleportării.

×
Subiecte în articol: mistere ştiinţă