x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Noul sef al NASA a decis ca incalzirea globala nu e o gluma!

Noul sef al NASA a decis ca incalzirea globala nu e o gluma!

24 Mai 2018   •   11:20
Noul sef al NASA a decis ca incalzirea globala nu e o gluma!

Noul administrator al Agenţiei Spaţiale Americane NASA, fost congresman nominalizat de Donald Trump, a recunoscut că s-a răzgândit in privinta impactului emisiilor de gaze cu efect de seră asupra încălzirii globale.

 

''Autorii raportului naţional asupra climei (...) au ajuns la concluzia ca, dupa toate probabilitatile, activitatea umană este prima cauză a încălzirii globale şi nu am niciun motiv să mă îndoiesc de studiile ştiinţifice care au stat la baza acestei analize", a spus Jim Bridenstine la audierile intr-o comisie a Senatului.

In context, noul director al NASA a confirmat că agenţia spaţială va continua să studieze circuitul carbonului pe Pământ. "Cercetarea ştiinţifică nu ar trebui să fie partizană", a adaugat fostul congresman republican de Oklahoma. "Aveţi cuvântul meu", a subliniat el.

Numirea lui Bridenstine la conducerea NASA a provocat un val de panică printre oamenii de ştiinţă ai agenţiei, dar şi în rândul cercetătorilor din afara acesteia, nu doar pentru că politicianul nu are experienţă ştiinţifică, ci şi pentru că a pus la îndoială veridicitatea procesului de încălzire globala, afirmand, in 2013, temperatura pe Terra a încetat să crească cu zece ani în urmă.

Bridenstine a fost pilot în Marina Americană timp de nouă ani şi a participat la misiuni de luptă în Irak şi Afganistan, înainte de a se întoarce în Oklahoma, pentru a ocupa funcţia de director executiv la Tulsa Air and Space Museum & Planetarium. El a fost ales membru în Camera Reprezentanţilor în 2012.

În timpul presedintiei lui Barack Obama, NASA a demarat pregatirile in vederea unei misiuni umane pe Marte, peste câteva decenii, dar administratia Trump a afisat obiective mai puţin ambiţioase, inclusiv o întoarcere pe Lună. AGERPRES

×