x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Ocolul Pământului în şapte minute. Imagini fabuloase luate la 28.000 km/h (VIDEO)

Ocolul Pământului în şapte minute. Imagini fabuloase luate la 28.000 km/h (VIDEO)

22 Noi 2011   •   13:39
Ocolul Pământului în şapte minute. Imagini fabuloase luate la 28.000 km/h (VIDEO)

Ron Garan, astronautul NASA care scria pe Twitter cand se afla in spatiu, s-a intors acasa dupa aproape sase luni petrecute pe Statia Spatiala Internationala. Luni, astronautul a dat publicitatii o filmare impresionanta, clipul fiind foarte apropiat de ceea ce vad astronautii in spatiu, potrivit Huffington Post.

Video-ul este realizat din fotografii facute de pe Domul de observare Cupola de pe Statia Spatiala Internationala. Imaginile reflecta o calatorie in jurul lumii, din Africa pana la Marea Mediterana, din America de Nord pana in America de Sud, din Europa pana in Orientul Mijlociu. Pe langa alte vizite in diferite colturi ale Globului, se pot observa si uraganele Katia si Irene.

Statia Spatiala Internationala orbiteaza Pamantul la fiecare 90 de minute, filmarea fiind realizata intr-unul din "tururile" finale ale lui Garan, inainte ca astronautul sa se intoarca acasa.

In final, se poate observa Capsula Spatiala ruseasca Soyuz, nava pe care se afla Garan si doi dintre cei 28 de membri ai echipajului Expedition, aterizand pe Pamant, in septembrie, in Kazakhstan.

Ron Garan a postat aceasta filmare pe site-ul NASA www.fragileoasis.org, care a fost infiintat in 2008 pentru ca astronautul sa povesteasca despre experientele lui in spatiu si sa promoveze proiectul SSI. De asemenea, video-ul este si un mesaj de "bun venit acasa" pentru trei astronauti, Mike Fossum, Sergei Volkov si Satoshi Furukawa, care se vor intoarce pe Pamant dupa sase luni petrecute pe SSI.

×
Subiecte în articol: pamant nasa terra astronauţi