x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Pariul nostru cu voi

Pariul nostru cu voi

de Anca Aldea    |    10 Ian 2009   •   00:00

Înaintăm încet, încet, în timpul care ne rezervă, la tot pasul, surprize. Suntem loviţi de calamităţi, de crize economice, de războaie, de foamete, de sărăcie... de alegeri uninominale, de scandaluri în Parlament, de corupţie, de nepăsare... Oamenii se uită pe ei înşişi şi par să fie mai egoişti şi mai ignoranţi pe măsură ce trece timpul. Natura s-a întors împotriva noastră, dar am neglijat-o, e drept.



Ne schimbăm permanent şi suntem mai puţin dispuşi să împărţim cu cei din jur din puţinul şi din fericirea noastră. Spunem că evoluăm, că timpurile de odinioară sunt nişte amintiri din care unii continuă să înveţe. Dar atunci când o echipă de oameni de ştiinţă încearcă să recreeze condiţiile în care a existat Big Bang-ul ne revoltăm – suntem puţin şi/sau prost informaţi. Credem că ştiinţa se face şi se desface doar în spatele unor uşi închise ale unui laborator, iar în ignoranţa de care mulţi dintre noi dăm dovadă, în răceala noastră faţă de toţi şi de toate avem tupeul să spunem că nu ne interesează ceea ce se află dincolo de limitata noastră conştiinţă. Ne place să credem că cititorii ZOOM-ului se detaşează de categoria celor mai-sus descrişi. Ne place să credem că cititorii noştri sunt oameni cu preocupări înalte, cu scări de valori asemănătoare cu ale noastre, cu dorinţa de a dărui cunoştinţe. Lor încercăm să le oferim, de fiecare dată, articole dintre cele mai interesante şi mai larg argumentate. Planurile noastre pe anul în curs sunt şi mai ambiţioase decât cele din anul abia încheiat.
***
Am început 2008 cu o scrisoare impresionantă primită de la un cititor din inima ţării – omul lăuda iniţiativa Jurnalului Naţional de a lansa o revistă de ştiinţă, ca şi supliment al ziarului. Am încheiat 2008 cu o epistolă semnată de un inventator din Moldova – cititorul ne invita să ne cunoaştem personal. Începem 2009 cu speranţa că voi, cei care ne citiţi în fiecare sâmbătă, veţi continua să fiţi alături de noi, să ne împărtăşiţi părerile, să ne susţineţi şi să ne criticaţi constructiv, să ne fiţi prieteni.

×
Subiecte în articol: editorial