x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Pentagonul raportează creșterea obiectelor aeriene neidentificate

Pentagonul raportează creșterea obiectelor aeriene neidentificate

18 Mai 2022   •   10:35
Pentagonul raportează creșterea obiectelor aeriene neidentificate

Foarte multe obiecte neidentificate au fost înregistrate pe cer în ultimele două decenii, potrivit unui raport prezentat de un oficial al Pentagonului în Congresul SUA. Cu toate astea, nu a fost confirmată prezența unor ființe extraterestre, scrie AFP.

"De la începutul anilor 2000, am observat un număr tot mai mare de obiecte neautorizate sau neidentificate", a declarat Scott Bray, director adjunct al serviciului de informaţii pentru US Navy. El consideră că această creștere a observațiilor se datorează "eforturilor considerabile" ale armatei americane pentru "a destigmatiza actul de raportare a observărilor" şi progresului tehnologic.

Acesta a precizat însă că nu a fost detectat nimic "care să sugereze o origine non-terestră" acestor fenomene dar nici nu a exclusaceastă posibilitate. 

Este prima audiere publică a Congresului SUA privind fenomenele aeriene neidentificate după o jumătate de secol. 

Serviciile americane de informaţii americane au transmis, în iunie 2021, un raport prin care au afirmat că nu există nicio dovadă a existenţei ființelor extratereştre, dar zeci de fenomene observate de piloţii militari nu pot fi explicate.
Unele fenomene neidentificate au fost explicate prin prezența dronelor sau păsărilor care creează confuzie în sistemele radar.

Altele ar proveni din teste de echipamente sau de tehnologii militare efectuate de alte state, precum China sau Rusia, motiv pentru care forțele armate americane vor să determine dacă aceste fenomene pot reprezenta amenințări la adresa SUA:
"Fenomenele aeriene neidentificate constituie o potenţială ameninţare la adresa securităţii naţionale. Şi trebuie tratate ca atare", a spus democratul André Carson, şeful comisiei parlamentare.

×
Subiecte în articol: sua pentagon extraterestrii