x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă PLAN FABULOS, pus la punct de NASA! "Este la fel de important ca PRIMUL PAS FĂCUT DE OM PE LUNĂ!"

PLAN FABULOS, pus la punct de NASA! "Este la fel de important ca PRIMUL PAS FĂCUT DE OM PE LUNĂ!"

10 Mar 2015   •   13:21
PLAN FABULOS, pus la punct de NASA! "Este la fel de important ca PRIMUL PAS FĂCUT DE OM PE LUNĂ!"

Ficţiunea pare să devină din ce în ce mai aproape de realitate, oamenii de ştiinţă de la NASA anunţând recent că vor să introducă oxigen în atmosfera de pe Marte, scrie Metro.

În cadrul misiunii, care va avea loc în 2020, astronomii intenţionează să includă un robot al cărui obiectiv va fi să transforme atmosfera de pe Marte în oxigen respirabil.

Robotul va trebui să realizeze pe Marte şapte experimente ştiinţifice, care au ca scop să deschidă calea pentru viitoare misiuni cu echipaj uman şi să caute urme ale unor forme de viaţă.

Printre cele şapte experimente pe care acest robot le va realiza se numără transformarea dioxidului de carbon, care domină atmosfera rarefiată a planetei, în oxigen. Oxigenul ar fi util pentru viitoarele misiuni cu echipaj uman, precum şi pentru producerea combustibilului necesar pentru misiunile de întoarcere pe Terra.

Robotul va fi echipat cu două camere video 3D şi o staţie meteorologică experimentală, alături de alte instrumente, care vor totaliza 40 de kilograme.

"Explorarea planetei Marte va fi un eveniment extrem de important pentru generaţia viitoare, la fel cum a fost aselenizarea pentru generaţia noastră", a declarat cercetătorul Michael Hecht.


×