x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Producția de automobile electrice, mai poluantă decât funcționarea mașinilor clasice

Producția de automobile electrice, mai poluantă decât funcționarea mașinilor clasice

de Antena 3    |    05 Oct 2012   •   14:53
Producția de automobile electrice, mai poluantă decât funcționarea mașinilor clasice

Maşinile electrice ar polua mai mult decât decât cele pe benzină sau motorină, arată un studiu prezentat de BBC News și citat de antena3.ro.

Universitatea Norvegiană de Ştiinţă şi Tehnologie
 a descoperit că nivelul gazelor cu efect de seră a crescut foarte mult din cauza cărbunilor utilizaţi la producerea electricităţii. Farbricile de maşini electrice eliberează mai multe gaze toxice decât fabricile de maşini convenţionale, arată acelaşi studiu. 

"Producerea maşinilor electrice s-a dovedit a fi mai dăunătoare mediului decât producerea celor pe benzină sau motorină", a declarat profesorul Anders Hammer Stromman. "Potenţialul de a accelera încălzirea globală este de două ori mai mare în cazul producerii vehiculelor electrice" a adăugat cercetătorul. 

Producerea bateriilor şi a motoarelor electrice necesită utilizarea unor materiale toxice precum nichelul, cuprul şi aluminiul.  Potrivit studiului, maşinile electrice sunt dăunătoare mediului chiar înainte de a ajunge să circule pe străzi. 

În cazul în care aceste autovehivule ar fi alimentate cu electricitate produsă din surse electrice cu emisii reduse de carbon, atunci într-adevăr ar putea oferi "potenţialul de reducere substanţială a emisiilor de gaze de seră", se mai arată în raport. 

Citește mai multe aici

×