x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Polul Nord Magnetic se îndreaptă rapid spre Rusia

Polul Nord Magnetic se îndreaptă rapid spre Rusia

05 Feb 2019   •   23:00
Polul Nord Magnetic se îndreaptă rapid spre Rusia

Polul Nord Magnetic s-a mutat spre Rusia atât de rapid încât cercetătorii au trebuit să publice o actualizare pentru locația exactă cu un an mai devreme, conform Dailymail.

The World Magnetic Model (WMM) autorizează busole pentru a arăta Nordul și este folosit pentru sisteme de navigare. Ultima actualizare a arătat că Polul Nord Magnetic se mută cu 54 de kilometri pe an. Acesta va părăsi Arhipeleagul Arctic Canadian și se îndreaptă spre Siberia.

Acest lucru creează probleme busolelor din smartphone-uri, bărci și aeroporturi, precum și în electronice, iar WMM a trebuit să actualizeze cu un an mai devreme poziția pentru a menține informația precisă.

WMM oferă o prognoză pe cinci ani a schimbărilor din câmpul magnetic al Pământului. Statele Unite și Marea Britanie tind să actualizeze locația Polului la fiecare cinci ani în decembrie, dar de data asta a fost mai devreme din cauza mișcării mai rapide a polului.

Planul a fost ca noul model să fie scos și mai devreme de atât, luna trecută, dar a fost amânat de către situația din Statele Unite, care supraveghează proiectul împreună cu British Geological Survey din Edinburgh.                                                           

×
Subiecte în articol: polul nord magnetic siberia canada