x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Premieră în zborul spaţial: SpaceX a lansat cu succes capsula Dragon, în prima cursă privată spre ISS (VIDEO)

Premieră în zborul spaţial: SpaceX a lansat cu succes capsula Dragon, în prima cursă privată spre ISS (VIDEO)

22 Mai 2012   •   10:12
Premieră în zborul spaţial: SpaceX a lansat cu succes capsula Dragon, în prima cursă privată spre ISS (VIDEO)

Premiera in domeniul zborurilor spatiale: primul zbor privat catre Statia Spatiala Internationala (ISS) a fost lansat de compania americana SpaceX. Capsula Dragon a atins orbita terestra si se indreapta spre Statia Spatiala.

SpaceX a lansat cu succes racheta Falcon 9 de la baza din Cape Canaveral, Florida, dupa o alta incercare esuata sambata.

Racheta contine capsula Dragon, fara echipaj uman, care are misiunea de a duce 460 de kilograme de provizii pentru echipajul de la Statia Spatiala Internationala. Acesta este primul zbor privat in spatiu, un mare succes pentru NASA care a investit multi bani in acest proiect, alaturi de alte 15 state, informeaza Daily Mail.

In cazul in care aceasta misiune va fi un succes, SpaceX va semna un contract de 1.6 miliarde de dolari cu NASA pentru efectuarea altor 11 zboruri spre SSI.

SpaceX si-ar dori ca intr-un viitor apropiat aceste zboruri sa poata fi efectuate cu pana la sapte pasageri, si nu doar pe SSI, ci si pe orbita inferioara a Pamantului.


×