x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă S-a aflat câtă urină este în piscinele publice

S-a aflat câtă urină este în piscinele publice

02 Mar 2017   •   13:48
S-a aflat câtă urină este în piscinele publice
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Urinatul în piscină este un gest care în mod normal este trecut sub tăcere însă înotătorii au suspectat de multă vreme că oamenii fac pipi în bazine.

Oamenii de ştiinţă canadieni s-au ambiţionat să analizeze apa din mai multe piscine iar rezultatele confirmă faptul că oamenii urinează pe tăcutelea în piscinele publice. Testele efectuate de cercetători au verificat şi concentraţia de urinp din volumul de apă din bazine. Cei care noată regulat în astfel de locuri ar fi mai bine să nu mai citească mai departe acest articol.

Testul a măsurat concentraţia de îndulcitori artificiali, acesulfame potassium, substanţă care se regăseşte frecvent în alimentele procesate şi se elimină nealterată prin urină.

După ce au stabilit nivelul de concentraţie al îndulcitorului din 3 piscine canadiene, timp ce 3 săptămâni, cercetătorii au calculat că utilizatorii respectivelor bazine au "eliberat" 75 de litri de urină într-un volum de 830.000 de litri de apă.

În timp ce majoritatea oamenilor, nu vor admite faptul că utilizează piscinele drept closet, rezultatul analizei nu este unul surprinzător.

Într-o cercetare anonimă, 19% din adulţi au admis că au urinat în piscine cel puţin o dată. Înotătorii profesionişti au admis că se află printre cei care urinează frecvent în bazinele de înot.

×