x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Să fii deștept! - o chestie de... genetică. Află care gene te fac mai inteligent decât alții

Să fii deștept! - o chestie de... genetică. Află care gene te fac mai inteligent decât alții

27 Ian 2016   •   13:22
Să fii deștept! - o chestie de... genetică. Află care gene te fac mai inteligent decât alții

Pentru prima dată în istorie, oamenii de ştiinţă au identificat două grupuri de gene care sunt legate de inteligenţa umană, informează "Science Alert".

Cele două grupuri de gene, numite M1 şi M3, sunt reţele alcătuite din sute de gene individuale despre care se crede că influenţează funcţiile cognitive, inclusiv memoria, atenţia, viteza de procesare şi raţionamentul.

Cercetătorii care au identificat M1 şi M3 spun că aceste grupuri sunt probabil sub controlul altor switch-uri de reglementare, care controlează modul în care funcţionează reţelele neuronale. Dacă această ipoteză este corectă şi oamenii de ştiinţă pot găsi într-adevăr aceste switch-uri, s-ar putea identifica modalitatea de a manipula inteligenţa noastră genetică şi de a stimula toate capacităţile cognitive.

Citește si HOROSCOPUL PLANTELOR VINDECĂTOARE. BOALA și planta ei de LEAC, pentru fiecare ZODIE în parte

"Ştiam că genetica joacă un rol major în inteligenţă, dar până în prezent nu se ştia care gene sunt relevante", a declarat neurologul Michael Johnson din cadrul Imperial College din Londra, în Marea Britanie. "Această cercetare evidenţiază unele dintre genele implicate în inteligenţa umană şi modul în care interacţionează unele cu altele" 

Află mai mult AICI

×