x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Scenariu îndrăzneţ: Oamenii vor ajunge în spaţiu cu ... trenul! NASA consideră proiectul realizabil

Scenariu îndrăzneţ: Oamenii vor ajunge în spaţiu cu ... trenul! NASA consideră proiectul realizabil

14 Mar 2012   •   12:26
Scenariu îndrăzneţ: Oamenii vor ajunge în spaţiu cu ... trenul! NASA consideră proiectul realizabil

Peste numai doua decenii, patru milioane de oameni ar putea calatori anual cu trenul... in spatiu. Potrivit Daily Mail, garnitura spatiala ar putea oferi oamenilor sansa de a calatori relativ ieftin in spatiu.

Startram - "desenat" de unul dintre inventatorii trenurilor cu levitatie magnetica, folosite in unele tari dezvoltate - va fi o cale in care locul sinelor este luat de cabluri superconductoare suspendate in aer prin forte magnetice.

"Startram se bazeaza pe o tehnologie existena (maglev) si pe notiuni elementare de fizica. O natiune motivate ar putea construi un sistem startram capabil sa lanseze pe orbita o incarcatura de 300.000 de tone, pentru un pret chiar mai mic de 40 de dolari pe kilogram", au spus cei care au gandit trenul spatial.

Sistemul va trimite rapid capsule pe orbita, accelerand o capsula cargo inchisa etans la o viteza de 8 kilometri pe secunda, folosind electromagneti de mare putere.

"Resursele sistemului nostru solar sunt vaste. Energia provenita de la Soare intr-o singura zi este de 10.000 de ori mai mare decat necesarul nostru de energie. Materialele din asteroizi si comete ar putea sustine timp de cateva milenii dezvoltarea economicaa lumii", au adaugat oamenii de stiinta cotidianului britanic.

Specialistii NASA considera proiectul fezabil.

Potrivit estimarilor, proiectul ar presupune un cost de 60 de miliarde de dolari. Ei propun natiunilor sa coopereze, pentru ca proiectul sa gaseasca finantare, dar si pentru ca el sa nu devina proprietatea unei singure natii, care ar putea folosi Startram in scopuri militare.



×