x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Senzaţional! Cristofor Columb n-ar fi descoperit primul continentul american

Senzaţional! Cristofor Columb n-ar fi descoperit primul continentul american

28 Feb 2012   •   07:02
Senzaţional! Cristofor Columb n-ar fi descoperit primul continentul american

Noi date arheologice arunca o lumina noua asupra descoperirii continentului american. Potrivit datelor adunate de cercetatori, America ar fi fost de fapt descoperita de vanatorii din Epoca de Piatra, arata Daily Mail.

Oamenii de stiinta au descoperit unelte de piatra, in sase locuri de pe coasta de est a Statelor Unite. Uneltele au o vechime cuprinsa intre 19.000 si 26.000 de ani si au caracteristici europene.

Noile date obtinute de arheologi arata ca cei care au construit si utilizat uneltele descoperite ar fi ajuns pe continentul american cu aproximativ 10.000 de ani inaintea lui Cristofor Columb, considerat oficial a fi cel care a descoperit continentul american.

Gasirea uneltelor este una dintre cele mai importante descoperiri arhelologice din ultimele decenii, intrucat ofera o noua perspectiva despre raspandirea umanitatii pe glob, considera oamenii de stiinta.

Potrivit profesorilor Dennis Stanfor si Bruce Bradley, oamenii din Epoca de Piatra ar fi putut sa calatoreasca si 2500 de kilometri de-a lungul ghetii Atlanticului. Astfel, locuitorii din Europa de Vest ar fi putut ajunge in America de Nord in timpul Erei Glaciare. (Antena3)

×