x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă SENZAŢIONAL: Dezintegrarea navetei Challenger, surprinsă de un cameraman amator (VIDEO)

SENZAŢIONAL: Dezintegrarea navetei Challenger, surprinsă de un cameraman amator (VIDEO)

09 Mar 2012   •   16:57
SENZAŢIONAL: Dezintegrarea navetei Challenger, surprinsă de un cameraman amator (VIDEO)

Tragedia navetei Challenger, care s-a dezintegrat la 73 de secunde de la lansare, in 1986, soldandu-se cu moartea celor sapte astronauti aflati la bord, a fost surprinsa de un cameraman amator si data publicitatii viberi de HuffingtonPost.

Jeffrey Ault, din Orange City (Florida), avea 19 ani la acel moment si, pasionat de stiinta, a tinut sa imortalizeze lansarea Challenger cu ajutorul unei camere Chinon Super 8 pe care tocmai o primise cadou.

Inregistrarea incepe odata cu lansarea numaratorii inverse de la Kennedy Space Center, pe fundal putand fi auzite uralele si aplauzele celor prezenti. Naveta poate fi apoi urmarita pe parcursul ascensiunii pana la o inaltime de 16 kilometri, dupa care, dupa exact 73 de secunde, Challenger se transforma intr-o minge de foc uriasa. 34 de secunde mai devreme, comandantul Steve Nesbitt transmitea primul, si, totodata, ultimul mesaj catre centrul de control: "Va rugam sa urmariti situatia cu mare atentie. Evident, este vorba despre o defectiune majora..."

"Am sperat ca de acest eveniment imi voi aduce aminte toata viata. Asa s-a intamplat, dar nu in sensul dorit", a scris Ault, acum in varsta de 45 de ani, in mailul care a insotit inregistrarea.

×
Subiecte în articol: tragedie naveta spatiala challenger