x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Structuri noi, construite în aceeaşi perioadă cu piramidele egiptene, descoperite cu ajutorul Google Earth

Structuri noi, construite în aceeaşi perioadă cu piramidele egiptene, descoperite cu ajutorul Google Earth

13 Apr 2012   •   09:04
Structuri noi, construite în aceeaşi perioadă cu piramidele egiptene, descoperite cu ajutorul Google Earth

Movile gigant, vechi de peste 4.000 de ani, au fost descoperite cu ajutorul Google Earth. Acestea au forma unor animale, precum condorul sau rata si sunt localizate in Peru, unde exista si celebrele linii Nazca. Descoperirea a fost facuta de antropologul american Robert Benfer, de la Universitatea din Missouri.

Din primele informatii reiese ca movilele peruane au intre 5 si 400 m lungime, scrie Daily Mail. Ele ar fi fost construite cu ajutorul unor roci carate de localnici cu mii de ani in urma, in cosuri impletite, sustine profesorul.

O descoperire de aceasta talie "schimba conceptia noastra despre perioada preistorica din Peru", spune cercetatorul, care sustine ca, cel mai probabil, animalele sunt reprezentari ale zodiacului andin.

"Aceste formatiuni vor fi ca un magnet pentru turisti. Unele au o vechime de peste 4.000 de ani si au fost construite in aceeasi perioada cu piramidele egiptene", a declarat antropologul Robert Benfer.

×