x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă SUA: Muzeul Creaţiei – Adam şi Eva, vecini cu dinozaurii (video)

SUA: Muzeul Creaţiei – Adam şi Eva, vecini cu dinozaurii (video)

17 Ian 2009   •   00:00

Un muzeu din Statele Unite, care distorsionează dovezile ştiinţifice, dar şi versetele biblice, prezintă lumii propria variantă despre apariţia omului pe Pământ. "Biblia spune că Dumnezeu a făcut omul în a şasea zi. Tot Biblia spune că Dumnezeu a făcut animalele în a şasea zi”, îşi începe discursul Mike Zovath, cofondator al Muzeului Creaţiei din apropierea oraşului Cincinati. Mişcarea evanghelică "Answers in Genesis” a strâns 25 de milioane de dolari pentru a arăta omenirii că Dumnezeu a creat lumea într-o săptămână foarte solicitantă.



Zovath prezintă interlocutorului său imagini şocante, presărate cu citate din Sfânta Scriptură, vorbe cărora americanul le oferă alte sensuri. Cofondatorul muzeului spune că, după ce au fost creaţi, Adam şi Eva se plimbau prin Grădina Raiului alături de dinozauri. Şi totul se întâmpla, potrivit "specialiştilor” care au configurat scenele din muzeu, în urmă cu 6.000 de ani. De altfel, una dintre scenetele montate prezintă doi dinozauri cu alură de carnivori care parcă "socializează” cu un copilaş, ca şi când cei doi fioroşi ar fi fost animalele de casă ale băiatului. În altă scenă, intitulată "Camera cu fosile”, este prezentat scheletul unui dinozaur pe care paleontologii l-au datat în urmă cu 450 de milioane de ani. Cu toate că pare de acord cu această afirmaţie, Mike Zovath spune că "acel dinozaur are 6 mii de ani, potrivit Bibliei”. Una dintre cele mai contrariante idei pe care le susţine cu tărie Mike Zovath se referă la natura lui Tyrannosaurus Rex. Omul spune că T-rex, ca şi alte specimene pe care oamenii de ştiinţă le clasează în categoria carnivore, era iniţial vegetarian şi toată suflarea de pe Pământ trăia la început în deplină armonie.

Deşi dovezile ştiinţifice sunt în favoarea ipotezei că dinozaurii au dispărut cu mult înainte de apariţia omului pe Terra, responsabilii muzeului resping ideea, invocând versete sacre.

În încăperea denumită "Grădina Raiului”, se află mai multe machete de animale din plastic, între care un crocodil care a fost folosit în filmul "Crocodile Dundee”. Reptila păzeşte grădina în care s-au născut primii oameni.

Link muzeu http://www.creationmuseum.org/

×
Subiecte în articol: bilet la muzeu