Cea de-a 35-a ediţie a Salonului de Invenţii de la Geneva şi-a deschis miercuri porţile. Manifestarea durează până poimâine şi adună laolaltă idei excentrice şi prototipuri care vor deveni producţie de serie în curând.
Sushi, şah şi idei noi în Elveţia
Cea de-a 35-a ediţie a Salonului de Invenţii de la Geneva şi-a deschis miercuri porţile. Manifestarea durează până poimâine şi adună laolaltă idei excentrice şi prototipuri care vor deveni producţie de serie în curând. Cine s-a plictisit de şahul tradiţional găseşte la Târgul de Invenţii de la Geneva, deschis miercuri, un prototip spaniol cu un nou design, cu o tablă în formă de stea, modulară, care permite participarea a trei, patru sau chiar şase jucători concomitent, relatează AFP. La cea de-a 35-a ediţie a Târgului de Invenţii din oraşul elveţian au expus peste 700 de "magicieni" ai prototipurilor, din peste 42 de ţări. Manifestarea din această primăvară îi are ca invitaţi de onoare pe cercetătorii de la prestigiosul Centru European pentru Cercetări Nucleare (CERN), din Geneva, care vor prezenta un portofoliu al celor mai recente invenţii şi tehnologii dezvoltate sub auspiciile instituţiei, conform AFP. IDEI. De la "GPSolat", compasul digital care serveşte ca reper de orientare pentru rugăciunile de peste zi ale musulmanilor, pus la punct de către malaesianul Azmi bin Awang Md Isa, sau trecând pe la standul iranienilor Mohsen şi Roya Eivazi, care au patentat un pantof special destinat celor cu handicap locomotor, originalitatea este prezentă peste tot.
PE MODELUL ŢIGARETELOR
|
O altă invenţie care se bazează pe inspiraţia din modelele deja existente este o maşină de rulat sushi, pusă la punct de francezul Frank Rolland. Intitulat "Easy Sushi", aparatul funcţionează pe principiul micilor maşini care rulează ţigări folosind foiţă şi tutun. Nu numai sushi poate fi făcut foarte rapid şi fără bătăi de cap, ci şi alte feluri de mâncare, realizate prin rulare, cum este fajita. "Un sondaj de opinie efectuat printre cei care au expus la ultimul salon a demonstrat că 45% dintre noutăţile prezentate au făcut obiectul cedării drepturilor de autor", a declarat pentru TV5 Jean-Luc Vincent, fondator şi preşedinte al comitetului de organizare al Salonului Invenţiilor. Anul trecut, suma orientativă a contractelor încheiate pe drepturile de autor s-a situat în jurul valorii
de 22 de milioane de euro.
|
Citește pe Antena3.ro