x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un OBIECT MISTERIOS se apropie de sistemul nostru solar. "Pentru astronomi este ca Sfântul Graal"! (VIDEO)

Un OBIECT MISTERIOS se apropie de sistemul nostru solar. "Pentru astronomi este ca Sfântul Graal"! (VIDEO)

16 Feb 2015   •   12:16
Un OBIECT MISTERIOS se apropie de sistemul nostru solar. "Pentru astronomi este ca Sfântul Graal"! (VIDEO)

Astronomii au descoperit un corp ceresc, numit 2010 WG9, care provine din Norul Oort, o zonă din spaţiul cosmic aflată la aproximativ 2 ani lumină distanţă de sistemul nostru solar.

"Este ca Sfântul Graal pentru cei care studiază planetele. Pentru prima dată, vorm avea ocazia să vedem aceste resturi planetare, rămase de la formarea sistemului nostru solar”, susţine David Rabinowitz, şeful echipei de astronomi, citat de Universe Today.

Rabinowitz a precizat că, spre deosebite de comete, care provin tot din Norul Oort, acest obiect este mai uşor studiat pentru că nu se apropie de Soare şi nu este înconjurat de gaze.

Specialiştii spun că roca spaţială este urmărită cu mare interes de echipa de la Yale, de 4 ani de zile, de cand a fost descoperit.

Acest obiect are numai 100 de metri în diametru şi este acoperit cu un strat de gheaţă. În plus, particularităţile corpului ceresc i-au pus pe gânduri pe cercetători. El face o rotaţie completă la fiecare 11 zile, deşi alte obiecte care provin din Norul Oort realizează o rotaţie la doar câteva ore. Explicaţia astronomilor pentru acest fapt este că, probabil acest obiect este însotit de altul, între ele existând o atracţie gravitaţională care îi încetineşte rotaţia.



Cititi si:

S-au dus pentru ecografie, să vadă evoluţia sarcinii. Medic: "Sincer, eu n-am mai văzut aşa ceva vreodată"

Apariţie HALUCINANTĂ! Ce a surprins GOOGLE STREET VIEW la geamul unui orfelinat britanic abadonat (VIDEO)

■ CURAJ! O BUNICA ii infrunta pe jihadistii ISIS: " DIAVOLILOR, INTORCETI-VA LA DUMNEZEU!" (VIDEO)

 
■ INFRICOSATOR! Cum s-au transformat doi pusti, victime ale fast-food-ului, in DOAR TREI ANI (FOTO)
 
■ Ce se intampla cu sufletul dupa moarte? A fost gasit raspunsul (VIDEO)

×