x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un român a câştigat marele premiu la un concurs internaţional de IT

Un român a câştigat marele premiu la un concurs internaţional de IT

14 Dec 2010   •   16:51
Un român a câştigat marele premiu la un concurs internaţional de IT

Victor Adrian Prisacariu, un român de 26 de ani, doctorand la Oxford, a câştigat marele premiu într-o competiţie de IT. Românul a adunat peste 2.000 de voturi reuşind să-l întreacă pe concurentul din Slovenia.

Românul Victor Adrian Prisăcariu, doctorand la Oxford a câştigat marele premiu al concursului  "Sense the World organizat de Freescale Semiconductor". Victor a realizat un program "3D hand tracking" care redă diferite elemente în 3D, folosind o cameră web şi o aplicaţie Freescale ZSTAR3.

Cei opt finalişti au putut fi votaţi de public pe Faceebok. Victor a câştigat marele premiu în valoare de 10.000 de dolari după ce a reuşit să strângă cele mai multe voturi.

Victor Prisăcariu a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare la Universitatea Tehnică "Gh. Asachi" din Iaşi, între primii trei studenţi din promoţia lui. Victor a fost acceptat la Universitatea Oxford pentru a-şi pregăti şi susţine doctoratul. Românul este acum în anul 3 şi urmează să-şi susţină doctoratul la Oxford în anul 2011.

×