x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un vis devenit realitate: Oamenii de ştiinţă au inventat ciocolata care încetineşte îmbătrânirea!

Un vis devenit realitate: Oamenii de ştiinţă au inventat ciocolata care încetineşte îmbătrânirea!

30 Mai 2012   •   07:14
Un vis devenit realitate: Oamenii de ştiinţă au inventat ciocolata care încetineşte îmbătrânirea!

Ciocolata poate constitui un mijloc de intarziere a procesului de imbatranire, sustin cercetatori de la Cambridge. Ei au creat o tehnologie care creste capacitatea organismului de a absorbi flavonoizii din cacao utilizata la fabricarea ciocolatei, scrie The Daily Mail. Acestea molecule imbunatatesc saturatia epiteliului cu oxigen, ceea ce este necesar pentru a reduce viteza de imbatranire.

Cercetatori ai companiei Lycotec au schimbat compozitia ciocolatei cu un ingredient, cunoscut sub numele de Coco-Lycosome. Astfel, au amplificat de 20 de ori capacitatea de absorbtie a flavonoizilor de catre organismul uman. Drept urmare, o bucatica mica din noua ciocolata echivaleaza cu doua tablete de ciocolata obisnuita, cu un nivel ridicat de cacao, in ceea ce priveste efectul de intinerire.

Fondatorului Lycotec, Ivan Petyaev, sustine ca tehnologia de schimbare a compozitiei ciocolatei nu afecteaza gustul sau textura noului produs, iar siguranta Coco-Lycosome a fost confirmata in mod oficial.

Noul produs este gata sa-si faca intrarea pe piata. Cu toate acestea, nutritionista Carrie Ruxton are unele indieli cu privire la valentele produsului: "De regula, flavonoizii se absorb greu, de aceea ideea este interesanta, dar astept o confirmare a eficientei noii ciocolate in mod concret".

×