x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă VIDEO: Airlander 10, cel mai mare aparat de zbor din lume, prezentat și testat în fața publicului

VIDEO: Airlander 10, cel mai mare aparat de zbor din lume, prezentat și testat în fața publicului

22 Mar 2016   •   15:49
VIDEO: Airlander 10, cel mai mare aparat de zbor din lume, prezentat și testat în fața publicului

Cel mai mare aparat de zbor din lume a decolat pentru prima dată după prezentarea sa oficială, care a avut loc într-un hangar în Bedfordshire.

Airlander 10, care poate fi considerat o combinație între avion, aeronavă și elicopter, a fost inițial conceput pentru armata Statelor Unite, dar a fost reproiectat pentru uz comercial, în timp ce ideea începea să prindă contur.

Aparatul de zbor de 92 de metri lungime, cu 15 metri mai lung decât cele mai mari avioane comerciale, a fost dezvoltat de compania britanică Hybrid Air Vehicles (HAV) timp de 9 ani.

 

Aparatul de zbor este silențios, nu produce emisii, dar are nevoie de 37.000 metri cubi de heliu pentru a se putea ridica de pe Pământ, informează telegraph.co.uk.

Oficialii companiei consideră că Airlander 10, care poate decola și ateriza (de) pe orice suprafață, inclusiv gheață, nisip și apă, este viitorul a tot ceea ce înseamnă transport aerian.

HAV intenționează să construiască 12 Airlander-uri în fiecare an până în 2018, în cabină putând să călătorească pâna la 48 de persoane.

Totuși, înainte de a începe zborurile comerciale, Airlander trebuie să treacă peste cele 200 de ore de teste în zbor.

×