x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă VIDEO. Când se va sfârşi lumea şi cum cred savanţii că vor arăta ultimele clipe pe Pământ

VIDEO. Când se va sfârşi lumea şi cum cred savanţii că vor arăta ultimele clipe pe Pământ

28 Noi 2012   •   09:59
VIDEO. Când se va sfârşi lumea şi cum cred savanţii că vor arăta ultimele clipe pe Pământ

''Când se va sfârşi lumea?'' a ajuns sa fie o problemă destul de mare. Oare mayaşii au prezis corect sfârşitul lumii pentru 12.21.12 sau există o altă soartă, mult mai credibilă pentru planeta noastră?

Mult mister şi multe conspiraţii, scrise si zise despre predicţiile mayaşilor. Este adevărat că mayaşii au prezis o catastrofă pentru această dată, însă niciodată nu au prezis sfârşitul lumii (adica distrugerea planetei printr-o catastrofă) ci doar sfârşitul lumii aşa cum o cunoşteau ei. Asta ar putea însemna orice, de la o catastrofă până la o tehnologie ''minune'' care ne va ajuta să colonizăm întregul sistem solar.

Momentul cel mai probabil când lumea noastră se va sfârşi este atunci când soarele va deveni un ''gigant roşu'' şi foarte aproape de Pământ, care va evapora oceanele, va distruge atmosfera în totalitate şi roca va deveni lichidă şi fierbinte, aşa cum a fost odată.

Însă nu ar trebui sa existe nici o panică, asta pentru ca oamenii de ştiinţă au descoperit că, acest lucru va avea loc între cinci şi şapte miliarde de ani.

Aşa că, la intrebarea ''când se va sfârşi lumea?'' nimeni nu va şti exact. Este adevarat că soarele se va extinde şi ne va consuma planeta, însă nu cumva noi o să o distrugem înainte ?



Vezi mai multe din Documentare, Science & Tech pe 220.ro


×
Subiecte în articol: pamant sfarsitul lumii savanti