x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Avertizare IT / Un vierme ascuns in false campanii promotionale McDonald's si Coca Cola

Avertizare IT / Un vierme ascuns in false campanii promotionale McDonald's si Coca Cola

05 Dec 2008   •   00:00

O noua schema de fraudare pentru utilizatorii de Internet: Creatorii de virusi trimit prin email cupoane false de reduceri in numele companiilor Coca Cola si McDonald's. Avira avertizeaza impotriva viermelui cu care sunt infectate aceste emailuri.



Perioada dinaintea Craciunului este foarte prielnica pentru fraudele cibernetice. Este perioada cand circula pe Internet cele mai multe poze, prezentari, informatii despre oferte noi si cupoane de reduceri. Autorii de virusi profita din plin de acest flux informational pentru a trimite emailuri infectate sub pretextul cupoanelor de reduceri, de exemplu.

Cupoanele sunt atasate emailurilor falsificate, ce vor sa para ca sunt trimise de catre McDonald's sau Coca Cola. In timp ce emailul ce vrea sa para ca este trimis de McDonald's aduce informatii despre un meniu redus care trebuie printat de catre recipient pentru a putea fii folosit, asa-zisul email de la Coca Cola face referire la un nou joc online. In momentul dezarhivarii fisierelor ZIP atasate, in loc sa gaseasca respectivele cupoane de reduceri sau jocul Coca Cola, utilizatorii vor primi un “cadou” neasteptat – infectarea calculatoarelor cu viermele Worm/McMaggot.A.

Viermele instaleaza o alte componenta, descarcata de pe net, pe care Avira o detecteaza ca BDS/McMaggot.A si care reprezinta un backdoor. Acest backdoor este folosit pentru a prelua controlul de la distanta asupra calculatorului si pentru a inregistra ceea ce se tasteaza pe tastatura. Viermele scaneaza computerul pentru a gasi adrese de email si le foloseste pentru a se trimite singur prin intermediul propriului motor SMTP de email.

Solutiile antivirus dezvoltate de Avira detecteaza programul malicios prin fisierul de semnaturi de virusi VDF 7.01.00.184. Utilizatorii Avira sunt protejati prin detectia euristica impotriva acestui vierme: produsele Avira au detectat deja atasamentele infectate ca "TR/Dropper.Gen".

Pe langa actualizarea sistemului de operare si a programelor instalate pe calculator utilizatorii de Internet ar trebui sa foloseasca si o solutie antivirus actualizata constant pentru a se proteja impotriva amenintarilor informatice. Avira recomanda: fiti foarte atenti la astfel de oferte tentante, pentru ca in general ceea ce pare prea bun pentru a fii adevarat, se dovedeste a fii doar o teapa. Ar trebui sa fiti foarte circumspecti atunci cand primiti emailuri nesolicitate cu fisiere atasate. Pentru a fii siguri de veridicitatea emailului puteti da un telefon celui care v-a trimis un astfel de mesaj.
articol preluat de pe www.avira.ro




×
Subiecte în articol: IT