x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 30 de ani pentru spam

30 de ani pentru spam

de Alexandru Radescu    |    06 Aug 2007   •   00:00
30 de ani pentru spam

Legile antispam au ajuns foarte dure pe unele meleaguri. Şi eficiente dacă ne uităm la pedepsele aplicate. Dacă ne uităm pe e-mail, mesajele spam ajung la 80% din totalul traficului.


In SUA, pedepsele pe care le primesc spammerii cresc de la an la an, mai ales atunci cănd apare şi un cumul de incălcări ale legii. Iată că spammerul Christopher "Rizler" Smith a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare. Potrivit theregister. co.uk, Rizler a fost acuzat de conspiraţie, distribuţie ilegală de medicamente, spălare de bani şi operarea unui grup infracţional. Mai mult, el ar fi incercat să pună la cale uciderea copiilor unei persoane care depusese mărturie impotriva sa. Poliţia i-a interceptat convorbirile telefonice. Spammerul a fost capturat pe cănd se intorcea din Republica Dominicană, unde işi mutase operaţiunile după ce autorităţile americane ii interziseseră să işi desfăşoare activitatea in Minneapolis. Experţii americani estimează că firmele prin care opera Smith, Burnsville Internet şi Xpress Pharmacy Direct, au expediat nu mai puţin de un miliard de e-mail-uri prin America Online. Reprezentanţi ai FBI susţin că in ultimul an spammerul căştigase 18 milioane $ din vănzarea ilegală de medicamente.


TENDINŢE. Dacă spamul reprezintă in mod obişnuit circa 80% din mesajele care ajung pe serverele unei companii, in Romănia, 38% dintre toate e-mail-urile care circulă in interiorul organizaţiilor sunt considerate a fi tot spam, mesaje fără legătură cu afacerea in sine (glume, bărfe etc.), se arată intr-o analiză Gecad. Potrivit BitDefender, numărul spamurilor care conţin documente PDF ataşate a scăzut, această schimbare datorăndu-se relativei ineficienţe a metodei, care necesită mai multă interacţiune din partea utilizatorului decăt in cazul spamurilor obişnuite. "Utilizatorii finali au devenit, in sfărşit, suspicioşi atunci cănd au fost nevoiţi să deschidă documentele ataşate unor e-mail-uri primite de la expeditori necunoscuţi", spune Vlad Valceanu, şeful Laboratorului Antispam BitDefender.

×
Subiecte în articol: IT