x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 40 de telecentre au fost scoase la licitatie

40 de telecentre au fost scoase la licitatie

de Cristian Ionita    |    03 Sep 2005   •   00:00

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a lansat licitatia publica pentru desemnarea furnizorilor de serviciu universal intr-un numar de 40 de localitati din mediul rural. Fiecare furnizor de serviciu universal va instala, in localitatea pentru care este desemnat, un telecentru unde cetatenii vor avea acces la servicii de telefonie, fax si Internet. Poate participa la licitatie orice furnizor de retele publice de comunicatii electronice care este concomitent si furnizor de servicii de telefonie destinate publicului.

DOTARI. Telecentrele sunt spatii puse la dispozitia publicului, dotate cu cel putin doua aparate telefonice, doua calculatoare si un fax. Cetatenii vor putea initia si primi apeluri telefonice locale, nationale si internationale, comunicatii prin fax si comunicatii de date la o rata de transfer suficienta pentru a permite accesul functional la Internet.

Durata minima obligatorie de functionare a telecentrului este de trei ani. Costurile inregistrate de furnizori pentru echipamente si accesul la Internet vor fi suportate din fondul pentru serviciu universal, administrat de ANRC. Pentru fiecare localitate, licitatia va porni de la o valoare a subventiei estimata ca fiind suficienta pentru finantarea costului net. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: IT