x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cupa Davis. Adrian Ungur aduce al doilea punct României în meciul cu Slovenia (2-0)

Cupa Davis. Adrian Ungur aduce al doilea punct României în meciul cu Slovenia (2-0)

04 Mar 2016   •   21:12
Cupa Davis. Adrian Ungur aduce al doilea punct României în meciul cu Slovenia (2-0)

Tenismanul Adrian Ungur l-a învins pe Grega Zemlja cu 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4, după o revenire de senzaţie, vineri, în Sala Sporturilor ''Victoria'' din Arad, iar România conduce Slovenia cu scorul de 2-0 la finalul primei zile a confruntării din primul tur al Cupei Davis, Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa.

Ungur (31 ani, 193 ATP) a făcut un meci formidabil, reuşind să întoarcă scorul de la 0-2 la seturi, după ce a salvat o minge de meci, şi să câştige la capătul a trei ore şi 15 minute de joc.

Piteşteanul a jucat bine şi în primele două seturi, dar serviciul impecabil al slovenului şi câteva erori în momente dificile au făcut ca slovenul să se desprindă.

Primul set a fost echilibrat până la 3-3, când Zemlja (29 ani, 181 ATP) a reuşit un break (4-3), apoi a salvat o minge de break (5-3), câştigând primul act cu 6-4.

În setul al doilea, Ungur a început din nou cu dreptul, a condus cu 1-0 şi a ratat două mingi de break, iar la 2-2 şi-a pierdut serviciul (2-3), Zemlja desprinzându-se la 4-2, pentru a încheia setul cu 6-4. Ungur a fost nevoit să îşi schimbe pantofii sport, după ce unul s-a rupt, la scorul de 2-1.

În al treilea set, Ungur a arătat un plus de agresivitate, iar acest lucru s-a văzut la 3-2 când a reuşit un break (4-2), luând setul cu 6-3.

Setul al patrulea a fost de departe cel mai echilibrat, în care cinci din primele şase ghemuri au fost adjudecate la zero. Cei doi au mers cap la cap până în tiebreak, cu menţiunea foarte importantă că Ungur a salvat o minge de meci la 5-4 pentru Zemlja. În tiebreak, slovenul a reuşit primul punct, dar Ungur a recuperat, iar la 2-2 a reuşit patru puncte consecutive, câştigând cu 7-3 şi egalând situaţia la seturi, 2-2.

În decisiv, românul a avut aripi, slovenul a părut resemnat şi astfel scorul a ajuns repede la 3-0 şi 4-1. Relaxarea prematură a lui Ungur a făcut ca Zemlja să revină şi să egaleze, 4-4. Ungur şi-a adunat toate forţele, s-a concentrat şi şi-a concretizat serviciul, iar apoi a forţat pe mâna adversarului, reuşind să obţină victoria cu în setul cinci 6-4.

Ungur a reuşit 11 aşi în acest meci, în timp ce Zemlja a adunat nu mai puţin de 25. Românul a făcut trei duble greşeli, iar slovenul patru, ambii transformând trei din cele şapte mingi de break de care au beneficiat.

De remarcat că Ungur a obţinut prima sa victorie din 2016, după trei eşecuri la simplu şi unul la dublu, în circuitul ATP.

În primul meci de simplu de vineri, tenismanul arădean Marius Copil (25 ani, 202 ATP) l-a învins pe Blaz Rola (25 ani, 160 ATP) cu 7-5, 6-3, 7-6 (5).

Sâmbătă, de la ora 15,00, este programat meciul de dublu, perechea Florin Mergea/Horia Tecău urmând să primească replica slovenilor Aljaz Radinski/Tomislav Ternar, însă nu este exclus ca în locul acestora să joace mai valoroşii Rola şi Zemlja.

Duminică vor avea loc ultimele partide de simplu, Ungur - Rola şi Copil - Zemlja. Echipa învingătoare va juca pe teren propriu cu Spania, în perioada 15-17 iulie, în al doilea tur al competiţiei.

Sursa: Agerpres

×