x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget “Aglomeraţie” pe piaţa iPad

“Aglomeraţie” pe piaţa iPad

28 Ian 2010   •   00:00

Comercializarea globală a tabletei iPad de la Apple nu va fi uşoară având în vedere că mai există pe piaţă electronice cu aceeaşi denumire.



Grupul italo-francez STMicroelectronics deţine din anul 2001 în Uniunea Europeană marca "IPAD", potrivit publicaţiei La Tribune, citată de Bloomberg.

STMicro exploatează marca IPAD din 2001, denumind astfel o tehonologie care integrează mai multe funcţii necesare telefoanelor mobile într-un singur microcip, potrivit site-ului companiei.

Pe de altă parte, compania este singurul furnizor cunoscut de accelerometre pentru telefoanele Apple iPhone 3G, potrivit unui studiu din 2008 al firmei iSupply.

După lansarea în 2007 a telefoanelor iPhone, Apple s-a văzut nevoită să încheie un acord cu grupul Cisco, care deţinea deja această marcă. Cele două companii au convenit să folosească în comun marca, însă o parte semnificativă a contractului nu a fost făcută publică.

Denumirea "iPad" ar putea declanşa, totodată, o dispută între Apple şi grupul japonez Fujitsu, care a depus în 2003 o cerere de înregistrare a acestei mărci la Biroul pentru Patente şi Mărci Înregistrate din Statele Unite, potrivit Bloomberg, care citează site-ul instituţiei de stat. iPad Fujitsu este un terminal folosit în retail.

Conform legii, Apple trebuie să depună o contestaţie la această cerere până pe 28 debruarie.

"Cred că trebuie să discute cu noi, nu am comunicat direct cu Apple până acum. Au încercat de mai multe ori să se opună înregistrării mărcii, acum înţelegem de ce", a declarat unul dintre avocaţii Fujitsu.

×
Subiecte în articol: redactie