x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Alcatel administrează reţele de la Timişoara

Alcatel administrează reţele de la Timişoara

de Alexandru Radescu    |    29 Ian 2010   •   00:00

Grupul Alcatel-Lucent a inaugurat azi un centru global de administrare reţele la Timişoara, unde va mai angaja circa 200 de persoane în acest an.



Noul centru are în prezent 310 de angajaţi care furnizează servicii de suport pentru reţele de comunicaţii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). Până la finele anului, compania are în plan atingerea unui număr de 470 de salariaţi în această unitate, a declarat Raoul Ros, şeful Alcatel-Lucent România, citat de Mediafax.

Compania are în prezent 1.300 de angajaţi în România şi estimează că va ajunge la finele anului la aproximativ 1.500 de salariaţi.

“Nu mă aştept în acest an la o creştere a cheltuielilor operatorilor de telecomunicaţii pentru achiziţionarea de echipamente de profil. Aceştia s-au confruntat în 2009 cu scăderi pe partea de venituri şi au procedat la tăieri de cheltuieli. În acest context, obiectivul nostru este să oferim servicii şi echipamente la preţuri mai competitive decât concurenţa", a afirmat Ros.

Pe 27 noiembrie 2009, 60 de angajaţi ai Alcatel-Lucent din Timişoara au oprit lucrul şi au declanşat o grevă de avertisment de două ore, ei cerând acordarea unor salarii compensatorii în cazul concedierii colective sau a externalizării unor departamente, precum şi semnarea contractului colectiv de muncă.

În iunie 2009, filiala din România (cea mai importantă din Europa de Sud-Est) avea 1600 de angajaţi, majoritatea fiind la Timişoara.

×
Subiecte în articol: redactie