x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Android, aproape să “îngroape” şi iPad-urile

Android, aproape să “îngroape” şi iPad-urile

de Alexandru Radescu    |    30 Iul 2013   •   18:59
 Android, aproape să “îngroape” şi iPad-urile

După ce a câştigat lejer rolul de lider pe piaţa smartphone, platforma software Android (dezvoltată de Google) a mărit semnificativ distanţa faţă de competitori şi pe piaţa tabletelor. Corect ar fi “faţă de competitor”, adică tot produsele Apple, respectiv tabletele iPad.

Livrările globale de tablete au atins nivelul de 51.7 milioane unităţi în trimestrul II al anului, după estimările firmei de analiză de piaţă Strategy Analytics, ceea ce reprezintă un plus de 47% faţă de perioada similară a anului trecut. Excelentele rezultate se datorează în special modelelor cu Android, aproximativ 35 de milioane unităţi. Sprijinit puternic de producători precum Samsung, Asus, Amazon pe de-o parte şi pe de altă parte de companii locale din Asia sau aiurea, SO Android s-a distanţat şi mai mult faţă de principalul competitor, iPad. Apple a vândut “doar” 14 milioane tablete, comparativ cu 17 milioane unităţi în perioada aprilie-iunie 2012. Unii analişti dau vina pe reţinerea potenţialilor clienţi Apple în aşteptarea noii/noilor tablete iPad, care urmează a fi prezentate în perioada următoare.

Ca atare, noul tablou global arată că SO Android are o cotă de piaţă de 67%, în timp ce iOS a coborât la 28% din piaţă.

Se remarcă şi ceva mişcare în “colţul” Microsoft: 2,3 milioane tablete livrate în trimestrul II al anului şi o cotă de piaţă de 4,5%.

 

 

×
Subiecte în articol: android vs iPad piata tabletelor