x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Android, ţinta hackerilor

Android, ţinta hackerilor

de Alexandru Radescu    |    12 Ian 2011   •   20:09

Nu a lipsit mult pentru ca de popularitatea telefoanelor cu sistem de operare Android să se intereseze şi cyber-infractorii. Primul malware dedicat a fost depistat încă din 2009 (un spyware), iar în vara anului trecut a fost descoperit şi primul troian, capabil să trimită SMS-uri către o listă de numere cu suprataxă.

 Potrivit experţilor BitDefender, popularitatea sistemului de operare Android pentru telefoane mobile şi disponibilitatea în mod gratuit a kit-urilor pentru dezvoltarea aplicaţiilor vor simplifica eforturile programatorilor de a scrie aplicaţii malware, atât pentru smartphone, cât şi pentru tablete care au la bază această platformă software.

 Per ansamblu însă, smartphone-urile şi accesul liber la hotspot-urile pentru conexiune Wi-Fi în oraşe câştigă tot mai repede teren, oferind acces nelimitat la internet. Acest lucru va spori numărul atacurilor de phishing care exploatează faptul că ecranele telefoanelor au dimensiuni reduse şi nu afişează întreg URL-ul, ceea ce poate fi folosit de atacator pentru a păcăli utilizatorii să introducă informaţii confidenţiale pe site-uri false, atunci când fac cumpărături sau operaţiuni bancare de pe conexiunea mobilă, avertizează specialiştii BitDefender.

×