Astfel că toate apelurile și conversațiile personale vor fi criptate.
”După ce va fi introdusă tehnologia de criptare nimeni, inclusiv Meta, nu poate vedea ce s-a trimis sau spus, cu excepţia cazului în care alegi să ne raportezi un mesaj”, a transmis Loredana Crişan, şefa Messenger, într-o postare pe blog.
Directoarea diviziei Messenger a subliniat că implementarea criptării pentru toate conversațiile pe Messenger va necesita timp, iar Meta s-a ghidat după mai multe "principii criptografice" în definirea strategiei, inclusiv unul dezvoltat intern și un altul utilizat de aplicația populară de mesagerie criptată, Signal.
Din 2016, utilizatorii Messenger aveau opțiunea de a-și securiza conversațiile prin intermediul criptării end-to-end, un proces care amestecă comunicările oamenilor pentru a preveni ascultarea și accesarea datelor de către terți.
Și WhatsApp, cealaltă platformă de mesagerie a Meta, beneficiază de criptarea end-to-end, însă unii utilizatori consideră că Signal oferă un nivel mai înalt de securitate în comunicare, deoarece colectează mai puține informații despre utilizatori.
”După ani de muncă la reconstrucţia Messenger, am actualizat aplicaţia cu criptare implicită end-to-end pentru toate apelurile şi mesajele personale. Felicitări echipei pentru că a făcut acest lucru să se întâmple”, a scris CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, într-o postare pe Facebook, potrivit dcnews.ro.