x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Aplicaţie care permite identificarea unui ou cu dioxină

Aplicaţie care permite identificarea unui ou cu dioxină

10 Ian 2011   •   18:02

Compania Barcoo este specializată în fabricarea de dispozitive pentru scanarea codurilor de bare. În condiţiile în care ouăle au doar serii de identificare, Barcoo a creat o aplicaţie care va permite identificarea gratuită a produselor contaminate.

"Scrieţi în telefon seria oului şi veţi afla dacă face sau nu parte din lotul contaminat", declară un director din cadrul companiei, Martin Scherer.

Autorităţile germane au publicat seriile produselor care provin din fermele unde există suspiciuni de contaminare, precizează Scherer.

Dispozitivul va stabili şi dacă produsul este sau nu ecologic.

Aproximativ 3.000 de ferme germane afectate de scandalul contaminării cu dioxină îşi vor relua activităţile, a anunţat, luni, Ministerul Agriculturii din landul Saxonia Inferioară.

"Vor mai rămâne închise 1.470 de ferme dintre cele 4.400" vizate de interdicţiile iniţiale, comunică Ministerul Agriculturii din Saxonia Inferioară. "În colaborare cu responsabilii locali, au fost colectate toate datele disponibile pentru o analiză solidă şi au fost identificate fermele unde nu există riscuri pentru consumatori", precizează Ministerul Agriculturii.

×