x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum să te ferești de hackeri. Aplicația care NU trebuie să existe în telefon

Cum să te ferești de hackeri. Aplicația care NU trebuie să existe în telefon

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2024   •   21:15
Cum să te ferești de hackeri. Aplicația care NU trebuie să existe în telefon

Telefoanele mobile ne oferă posibilitatea de a ne conecta cu persoanele apropiate, găsim rapid informațiile de care avem nevoie, ne organizăm programul sau plătim facturi. Însă există și riscuri pe care nu trebuie să le ignorăm.

Deși unele aplicații par a fi utile, trebuie șterse imediat. Acestea pot conține viruși care îți fură datele personale. Astfel că, înainte de a dezinstala o aplicație, trebuie să ștergi și datele asociate.

Este important să fii atent mai ales înainte de a instala o aplicație pe telefonul tău. 

De exemplu, aplicațiile de scanare a codurilor QR pot fi utile pentru a accesa rapid informații sau site-uri web, dar unele pot ascunde riscuri semnificative. Scanezi un cod QR care te trimite către o pagină web cu viruși, de unde poți fi expus la probleme grave sau phishing. Pentru a evita astfel de situații, trebuie să ai grijă la aplicațiile de acest gen pe care le descarci și să te asiguri că provin din surse de încredere.

Producătorii de smartphone au început deja să se ferească. Pentru utilizatorii de iPhone, modelele mai recente care rulează iOS 11 au această funcționalitate încorporată, adeci nu este necesară instalarea unei aplicații suplimentare. Același principiu se aplică și utilizatorilor de Android care rulează versiunea 8 sau ulterioară.

Și  aplicațiile care permit scanarea documentelor pot să prezinte riscuri. În majoritatea cazurilor, poți realiza aceeași acțiune cu aplicațiile deja incluse în sistemul de operare al telefonului tău. Deținătorii de iPhone pot utiliza aplicația Notes pentru a crea o nouă notă, apoi pot atinge iconița camerei din partea de jos a ecranului și selecta opțiunea “Scanare documente”.

Utilizatorii de Android pot obține același rezultat folosind camera foto sau aplicația Google Drive. Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația Google Drive, să alegi modul “Scanare” și să fotografiezi documentul pe care dorești să îl scanezi, potrivit ziarulring.ro.

×
Subiecte în articol: aplicatie iphone samsung hwawei hacker