x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple a lansat un smartphone mai mic, iPhone SE, cu ecran de 4 inchi

Apple a lansat un smartphone mai mic, iPhone SE, cu ecran de 4 inchi

21 Mar 2016   •   23:18
Apple a lansat un smartphone mai mic, iPhone SE, cu ecran de 4 inchi

Apple a lansat luni un nou iPhone cu ecran de 4 inchi şi un preţ de pornire de 399 de dolari, o nouă tabletă iPad şi a anunţat o reducere substanţială a preţului Apple Watch, cu intenţia de a atrage cumpărătorii de pe pieţele emergente, relatează Bloomberg.

IPhone SE are un cip A9 de 64 de biţi, o unitate de performanţă grafică (GPU) similară cu cea a iPhone 6S, dar de trei ori mai performantă decât cea a vechiului iPhone 5.

Noul dispozitiv are suport integral Siri, cameră de 12 megapixeli şi funcţie panoramică. IPhone SE este destinat în mare parte pieţelor din China şi India, unde cererea pentru telefoanele mici este încă extrem de populară.

Preţul porneşte de la 399 de dolari pentru telefonul de 16 GB şi ajunge la 499 de dolari pentru versiunea de 64 de GB.

În 2015, Apple a comercializat 30 de milioane de iPhone-uri cu ecrane de 4 inchi.

Vicepreşedintele  Apple, Greg Joswiak, a explicat la evenimentul or4ganizat de companie la Cupertino că unii oameni preferă telefoane mai mici, alţii sunt clienţi noi ai Apple şi nu sunt obişnuiţi cu telefoanele mari. Nivelul mai scăzut al preţului are şi el un rol în cererea de telefoane mai mică.

Joswiak a precizat că serviciul Apple Pay a fost inclus în iPhone SE.

iPhone SE

Comenzile vor putea fi făcute începând de joi, iar telefonul va fi disponibil de săptămâna viitoare în Statele Unite, Marea Britanie şi alte câteva ţări. Lansarea la nivel mondial va avea loc în luna mai.

John Butler, analist la Bloomberg Intelligence, consideră că procesorul A9, procesorul de mişcare M9 şi camera de 12 megapixeli plasează noul iPhone SE la paritate cu iPhone 6.

În opinia sa, iPhone SE este prima extensie a liniei de produse iPhone, spre deosebire de îmbunătăţirile prezentate anual toamna. La un preţ de 399 de dolari, iPhone SE ţinteşte piaţa smartphone-urilor cu preţuri medii, pe care Apple nu a avut niciodată un dispozitiv actualizat. Strategia anterioară a companiei era să vină pe acest segment cu modele mai vechi.

În privinţa iPad, directorul de marketing, Phil Schiller, a introdus ”al doilea membru al familiei iPad Pro”, cu un ecran standard de 9,7 inch aliPad-ului tradiţional, numit în prezent iPad Air.

”Mulţi oameni ne spun că iPad Pro a devenit principalul lor computer”, a mai spus Cook.

Apple a vândut până în prezent peste 200 de milioane de iPad-uri cu ecrane de 9,7 inch, fiind cel mai popular format.

Noul iPad cu ecran de 9,7 inchi va costa 599 de dolari pentru versiunea de 32 de GB, cu 200 de dolari mai puţin decât versiunea iPad Pro cu ecran mai mare. Modelul de 256 de GB va costa 899 de dolari.

Livrările vor începe pe 31 martie. Cea mai ieftină versiune de iPad va costa 269 de dolari.

Apple a redus  totodată cu 50 de dolari preţul pentru versiunea cea mai ieftină a Apple Watch, la 299 de dolari, ceea ce l-a adus la nivelul ceasului inteligent Samsung's Gear 2, şi a prezentat noi modele de curele.

În privinţa Apple TV, directorul general al Apple, Tim Cook a arătat că numărul aplicaţiilor disponibile a ajuns la 5.000. Între noutăţile pentru Apple TV se numără posibilitatea ca Siri să controleze mai multe aplicaţii ale altor companii şi permisiunea ca utilizatorii să folosească comenzile vocale pentru scrierea pe ecran şi accesarea fotografiilor din iPhoto.

Tim Cook a mai spus că evenimentul de luni este probabil ultimul care a avut loc în sala în care au mai fost lansate iPod şi Apple Store, anul viitor urmând ca evenimentul să fie organizat în noul campus al Apple, care are formă de navă spaţială.

 

News.ro

×
Subiecte în articol: iPhone SE