x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple a vândut peste 7 milioane de iPad-uri în ultimul trimestru din 2010

Apple a vândut peste 7 milioane de iPad-uri în ultimul trimestru din 2010

19 Ian 2011   •   15:31

Profitul net al Apple a crescut de aproape două ori în ultimele trei luni ale anului trecut, primul trimestru al anului fiscal 2010-2011, la 6 miliarde de dolari, datorită vânzărilor uriaşe de iPhone şi iPad din perioada Sărbătorilor de iarnă.

Apple a vândut 16,2 milioane de iPhone-uri în trimestrul analizat, în urcare cu 86% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului anterior. Totodată, compania a vândut 7,33 milioane de iPad-uri, iar vânzările de Mac-uri au urcat cu 23%, la 4,1 milioane de unităţi.

Veniturile nete din vânzări au urcat cu 70,5%, la 26,74 miliarde de dolari, de la 15,68 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit rezultatelor companiei, citate de Mediafax. Compania înregistra în trimestrul al patrulea din 2009 un profit net de 3,37 miliarde de dolari.

Acţiunile companiei au urcat cu aproape 4% în sesiunea de seară la bursa de la New York, recuperând pierderile suferite după anunţul că directorul general Steve Jobs a intrat în concediu medical pe termen nelimitat.

Investitorii dau dovadă de tot mai multă încredere în echipa de management formată de Steve Jobs la Apple.
Compania a raportat creşteri la toate categoriile de produse, iar problemele lui Jobs nu au fost discutate în conferinţa cu analiştii susţinută de Apple după anunţarea rezultatelor.

×