x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple încetineşte performanţa telefonelor iPhone mai vechi

Apple încetineşte performanţa telefonelor iPhone mai vechi

21 Dec 2017   •   14:55
Apple încetineşte performanţa telefonelor iPhone mai vechi

Apple a confirmat suspiciunile mai multor utilizatori iPhone, după ce a recunosut că încetinşte performanţa unora dintre modelele mai vechi de iPhone, scrie BBC.

Mai mulţi cumpărători suspectează de mult timp faptul că Apple încetineşte performanţa telefoanelor mai vechi, pentru a încuraja utilizatorii să treacă la un model mai nou.

Compania a afirmat acum că încetineşte performanţa unor modele mai vechi, însă doar pentru că performanţele bateriei se degradează de-a lungul timpului. Apple a declarat că îşi doreşte să “prelungească viaţa” dispozitivelor pe care utilizatorii le-au cumpărat.

Practica a fost confirmată după ce un cumpărător a împărtăşit testele de performanţă de pe Reddit, sugerând că telefonului său iPhone 6S i-au fost încetinite semnificativ performanţele în timp, dar să totul a revenit la normal după ce i-a schimbat bateria.

“Am folosit telefonul iPhone 6 Plus al fratelui mei, iar al lui era mai rapid decât al meu. Atunci mi-am dat seama că ceva este greşit. “, scrie TeckFire.

Website-ul Geekbench a analizat mai multe iPhone-uri, care aveau versiuni diferite ale sistemului de operare, şi au descoperit că unora dintre acestea chiar li s-a încetinit performanţa în mod deliberat.

×
Subiecte în articol: iphone Apple performanţă