x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii va “arbitra” soarta a 84 de milioane de euro

Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii va “arbitra” soarta a 84 de milioane de euro

23 Iun 2010   •   00:00

Decizia de direcţionare a 84 milioane de euro din fondurile europene destinate dezvoltării reţelei de comunicaţii de mare viteză pentru proiectul e-România va depinde de rezultatele unui studiu pe care îl va realiza autoritatea de reglementare în comunicaţii, a anunţat Ministerul Comunicaţiilor.

"Ministerul Comunicaţiilor consideră necesară direcţionarea sumei de 84 milioane euro din fondurile destinate creării infrastructurii de comunicaţii de mare viteză (...) către proiectele ce vizează dezvoltarea serviciilor publice electronice (...)", potrivit reprezentanţilor instituţiei, citati de Mediafax.

La începutul acestei luni, în cadrul Comitetului de Monitorizare, unde au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, a fost discutată intenţia MCSI de a propune direcţionarea sumei spre serviciile de tip e-guvernare.

"Ţinând cont de evoluţia acoperirii cu servicii de comunicaţii de mare viteză la nivelul României, prin realizarea unor investiţii private în acest domeniu, care ar putea pune sub semnul întrebării necesitatea utilizării fondurilor publice în acest scop, membrii Comitetului au recomandat efectuarea un studiu suplimentar din partea ANCOM pentru a se confirma aria de acoperire şi rezonabilitatea tarifelor pentru serviciile mobile de bandă largă, urmând ca decizia de direcţionare să fie luată după comunicarea acestor rezultate", potrivit ministerului.

Conform datelor ANCOM, obţinute în baza unui studiu, la finele lunii martie existau 846 de localităţi (cu o populaţie de 202.138 locuitori, constituind 0,94% din populaţia României şi 76.505 gospodării) care nu erau acoperite cu reţele de acces de comunicaţii, care să permită furnizarea de servicii de comunicaţii în bandă largă.

"Se preconizează că în următorii trei ani, conform intenţiilor de dezvoltare exprimate de respondenţi, vor mai fi doar 433 de localităţi fără acoperire cu reţele de acces de comunicaţii electronice care să permită furnizarea de servicii de comunicaţii în bandă largă. Având în vedere rezultatele studiului ANCOM, Ministerul Comunicaţiilor consideră că dinamica pieţei este pozitivă, rezolvând problema acoperirii populaţiei fără a fi necesară intervenţia statului", au spus reprezentanţii instituţiei.


Vezi si: Portalul e-România, mai scump cu 84 de milioane de euro

×
Subiecte în articol: redactie