x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Autorul Sasser a fost prins

Autorul Sasser a fost prins

10 Mai 2004   •   00:00

Politia germana a arestat, la sfarsitul acestei saptamani, un tanar in varsta de 18 ani care a marturisit ca a creat virusul informatic Sasser, considerat a fi provocat unele dintre cele mai costisitoare atacuri pe Internet.

Studentul la informatica a fost arestat vineri, dupa ce grupul american Microsoft a contribuit la investigatii prin indiciile oferite autoritatilor germane.

„Suntem absolut siguri ca acesta este creatorul virusului deoarece expertii Microsoft au fost implicati in ancheta si ne-au confirmat suspiciunile, iar suspectul si-a recunoscut vinovatia", a declarat Frank Federau, din cadrul politiei germane. Politia a indicat ca tanarul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a studiat informatica la o scoala profesionala si ca a dobandit „pasiunea pentru programare" datorita afacerii familiei sale din domeniul serviciilor informatice.

Tanarul hacker a dorit sa creeze un program antivirus pentru virusii Mydoom si Bagle. Dupa ce a elaborat in acest scop virusul Netsky, tanarul, incurajat de prieteni, a continuat sa-l dezvolte si Sasser a fost creat ca o modificare a Netsky.

De la aparitie, in urma cu o saptamana, Sasser a produs haos in computerele care ruleaza sistemele de operare Microsoft Windows 2000, NT si XP, dar expertii asteapta ca expansiunea sa sa se incetineasca o data ce utilizatorii vor instala patch-uri antivirus.

×
Subiecte în articol: IT