x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Auz fin şi ochi educaţi

Auz fin şi ochi educaţi

de Alexandru Radescu    |    11 Noi 2008   •   00:00
Auz fin şi ochi educaţi

Camere de hotel burduşite cu sisteme high-end audio, proiectoare multimedia, sisteme de comandă şi control, televiziune HD, sisteme home cinema. Este semn că începe o nouă ediţie HIFIarena, care se desfăşoară în perioada 13-16 noiembrie.

Romanian Home Entertainment Show-HIFIarena a ajuns la a VI-a ediţie. Dacă anul trecut, televizoarele şi sistemele video au fost punctele de atracţie, sloganul din acest an este “Vino să auzi!”. Faţă de anul trecut, numărul de mărci expuse este mai mare: de la 120 în 2007, acum avem de-a face cu peste 160. În aceste condiţii, este de aşteptat ca valoarea totală a produselor expuse să fie mai ridicată decât în anul precedent, când s-a estimat o sumă de 1.200.000 de euro.

Printre produsele expuse, vizitatorii vor putea “testa” noul sistem de boxe Lifestyle Bose Homewide Powered, care utilizează tehnologia Adaptiq: analizează şi calibrează automat sunetul în funcţie de caracteristicile încăperii, locul difuzoarelor, dispunerea mobilierului şi poziţia ascultătorului.

ÎNCÂNTAREA PRIVIRII
Chiar dacă ediţia din acest an îşi propune să încânte auzul, nimeni nu îşi poate permite să evite televizoarele şi sistemele video. Astfel, Hitachi este prezent prin seria de LCD-uri Ultra Thin, lansată sub conceptul “Fits in beautifully”. Televizoarele au o treime din grosimea unui televizor plat obişnuit şi au un design de 360 de grade, părând mai subţiri din orice unghi sunt privite. De asemenea, în camerele hotelului Radisson vor fi prezente şi player-ele Blu-ray Sony BDP-S550 şi BDP-S350, care oferă consumatorilor de televiziune High-Definition posibilitatea de a conecta playerul la internet şi de a posta pe bloguri în acelaşi timp cu vizionarea unui film. LCD TV Splash pentru baie produs de AquaVision este însoţit de o telecomandă waterproof (rezistentă la apă), iar ecranul se încălzeşte pentru a evita formarea condensului. De la Panasonic nu lipseşte noul aparat foto G1, compania japoneză prezentând şi camerele video HDC-SD100 şi HDC-HS100 (fullHD), cu inel de reglaj manual şi tehnologia 3MOS. Bang & Olufsen prezintă noul ecran cu plasmă care nu “îmbătrâneşte”. Este vorba de tehnologia ACM (Automatic Color Management), care la fiecare 100 de ore reajustează parametrii televizorului pentru a nu exista pierderi în calitatea imaginii.

 

Lifestyle

Pentru pretenţioşii sunetelor şi iubitorii de life-style, la HIFIarena se pot găsi şi difuzoarele high-end de sticlă Waterfall Audio (foto), dispozitive care utilizează tehnologia Acoustic Damping Tube (elimină distorsiunile), iar de la Yamaha sunt aduse boxele Soavo 1 piano black. De asemenea, nu sunt uitaţi fanii iPod, aşa că este prezent sistemul de amplificare cu lămpi iTube ValveDock.

Revenind la capitolul televizoare, mai putem găsi şi LCD Medialine cu LAN şi DiVX-player încorporate, care permite navigarea pe internet, accesarea e-mail-ului, accesarea serviciilor de internet banking etc. Din familia Bravia mai este expus sistemul home theatre DAV-F200 2.1 canale cu HDMI, USB şi o nouă tehnologie de sunet suround, fără a umple camera cu boxe. Pe lângă sistemele audio-video de înaltă performanţă, vor fi prezentate în cadrul expoziţiei şi sisteme de comandă şi control, dar şi mobilier pentru aparatură electronică. În categoria “control” tot de la Bang&Olufsen vine Beo Sound 5, destinată sistemului home media. Expoziţia va fi deschisă joi şi va putea fivizitată până duminică, între orele 10:00 şi 20:00. Tariful de vizitare este de 30 lei.

×
Subiecte în articol: IT