x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Bere şi zarzavat printre cristale

Bere şi zarzavat printre cristale

de Alexandru Radescu    |    25 Aug 2007   •   00:00
Bere şi zarzavat printre cristale

După ce şi-au achiziţionat maşini de sute de mii de euro şi celulare cu platină, romănii pot să-şi aşeze acum in bucătărie şi frigidere cu cristale. In lumea largă, produsele IT&C incrustate cu cristale tind să acopere toate domeniile.


Pentru oamenii cu fiţe, industria trebuie să fie tot timpul pregătită să vină cu noutăţi. Gradele de plictis le-au intrecut de mult pe cele ale alcoolului rafinat. Intălnirea dintre producătorii de electronice şi electrocasnice şi cei din industria de lux are deja vechime. Acum găsim pănă şi stickuri USB cu cristale, mp3 playere, telefoane mobile, laptopuri sau frigidere. Iată că piaţa romănească este "receptivă" la industria de lux şi din domeniul IT&C. Pentru pretenţioasa clasă imbogăţită de pe la noi este acum disponibil frigiderul cu cristale Swarovski. Este opera celebrului pictor coreean Seung-rim Ha, care a revoluţionat designul produselor LG. Pe lăngă panoul cu decoraţiuni florale şi cristale, dispozitivul prezintă comenzi "Soft Touch": LCD albastru/LED verde, sistem de gheaţă Xtra, Spaceminibar "Soft Touch". Preţul frigiderului LG este de 8.000 de lei.


ZORNĂIE PRIN BUZUNARE. Mai toţi producătorii de telefoane mobile scot şi versiuni limitate pentru persoanele sofisticate. Pentru gama Vertu de la Nokia, periodic apar noi modele poleite cu aur sau platină. Alţi producători preferă colaborarea cu Dolce & Gabbana (Motorola RAZR V3i Gold). Chiar şi Siemens a avut un model cu cristale Swarovski, SL65 Escada. Dar se pare că asocierea nu le-a purtat noroc. Recent, cei de la Samsung au prezentat un model care are o carcasă cu asemenea cristale. Este vorba despre versiunea U708.


ATENŢIE LA FALSURI!
Dacă tot este o aşa foame după lux, nici "băieţii deştepţi" nu stau degeaba. Din cănd in cănd se descoperă şi falsuri. Anul trecut, in luna iulie, lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu Rutier au descoperit intr-un tir aflat in tranzit către Republica Moldova accesorii de telefoane mobile şi 456 de bucăţi de cristale de diverse culori inscripţionate "Swarovsky", susceptibile a fi contrafăcute, a căror valoare totală ajungea la aproximativ 63.000 de lei. Autocamionul, cu şofer turc, venea din Dubai.


Notebook

Moda cristalelor a ajuns şi la producătorii de notebook-uri. Astfel, avem modelul "La Vie G Hello Kitty", o cooperare intre NEC şi Sanrio. Notebook-ul conţine 299 de cristale Swarovski, care sunt aranjate astfel incăt să prezinte patru inimi pe colţurile carcasei şi un cap de pisică care poartă o fundă roz şi o coroană. In ceea ce priveşte detaliile tehnice, este instalat Windows Vista, are un HDD de 100 GB, memorie RAM 1 GB. Preţul său este de peste 1.600 de dolari, fiind disponibil prin comenzi online. Nici Sony nu a stat deoparte şi a lansat o serie de mp3 playere cu carcase Swarovski. NW-E010 este disponibil in cinci culori, cu capacitate de stocare de 2 GB şi 4 GB, preţurile variind intre 170 şi 250 de dolari. De asemenea, Philips a lansat gama Active Crystals, fiind vorba despre stick-uri USB in forma unor bijuterii impodobite cu cristale.

×
Subiecte în articol: IT cristale